Osijek
INTERDISCIPLINARNOST U TEORIJI I PRAKSI

FFOS: Kongres Centra za interdisciplinarna istraživanja
Objavljeno 3. studenog, 2021.
Na Filozofskom fakultetu Osijek (FFOS) u četvrtak i petak, 4. i 5. studenoga, održat će se Međunarodni interdisciplinarni 1. Kongres Centra za interdisciplinarna istraživanja FFOS-a s temom "Interdisciplinarnost u teoriji i praksi", u organizaciji FFOS-a i njegova Centra za interdisciplinarna istraživanja, a pod pokroviteljstvom FFOS-a, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Kongres će se održati u hibridnom obliku, putem online platforme Zoom i kontaktno iz Male vijećnice Filozofskog fakulteta (dvorana 39), a iz koje će se predavanja također prenositi putem Zooma.

Organizatori najavljuju sudjelovanje 44 sudionika iz četiriju zemalja (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kina i Meksiko), među kojima su istraživači, poslijedoktorandi i studenti iz raznih područja znanosti i umjetnosti. Izlaganja će biti održana na dvama službenim jezicima kongresa: hrvatskom i engleskom.

- Kongres je vrhunac našeg dosadašnjeg rada, koji je uključivao organizaciju i provedbu brojnih aktivnosti znanstvene naravi, ali i izvrstan pokazatelj smjera u kojem namjeravamo ići u budućnosti - poručio je Juraj Jurlina, asistent s Katedre za sociologiju Filozofskog fakulteta te član Organizacijskog i Programskog odbora kongresa.

Kao popratni materijal objavljena je knjižica sažetaka u tiskanom i u online obliku, a koju su uredili prof. dr. sc. Zlatko Miliša, predsjednik Povjerenstva Centra, Hrvoje Potlimbrzović, asistent s Odsjeka za filozofiju te dr. sc. Demian Papo, poslijedoktorand s Odsjeka za filozofiju. Sva trojica ujedno su i članovi Programskog i Organizacijskog odbora Kongresa. I. Alilović
SREDIŠTE RASPRAVA
Želja je članova Programskog i Organizacijskog odbora Međunarodnog interdisciplinarnog 1. Kongresa Centra za interdisciplinarna istraživanja FFOS-a da ubuduće Centar i njegov kongres postanu nezaobilazna središta znanstvenih rasprava o interdisciplinarnosti i interdisciplinarnih istraživanja. “Ovim se kongresom ostvaruju stremljenja koja si je Centar zadao kao temeljne misije i vizije, od kojih bismo ovim putem izdvojili pospješivanje suradnje među odsjecima i katedrama našeg Fakulteta, zatim među sastavnicama našeg Sveučilišta, ali i osnaživanje suradnje s drugim institucijama na nacionalnoj i međunarodnoj razini, kao i zagovaranje interdisciplinarnog i transdisciplinarnog pristupa istraživanju slojevitih društvenih fenomena”, rekao je Hrvoje Potlimbrzović, asistent s Odsjeka za filozofiju.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike