Crna kronika
VEĆ TRI DANA NA DRAVI

HGSS i policija od srijede tragaju za utopljenicom
Objavljeno 15. svibnja, 2021.
Tri dana traje potraga za utopljenicom u rijeci Dravi, a u potrazi sudjeluju pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja Osijek i ronioci Specijalne policije Policijske uprave osječko-baranjske. Unatoč detaljnoj pretrazi korita Drave tijelo starije žene do zaključenja teksta nije pronađeno.

Akcija spašavanja pokrenuta je u srijedu ujutro nakon poziva osječkom HGSS-u od Županijskog centra 112. Njega su pak nazvali uznemireni građani koji su, zatekavši se na osječkoj promenadi između vodenice i Bijele lađe, ugledali stariju ženu u Dravi, dvadesetak metara od obale, koja je bila odjevena. Bilo je vidljivo da se žena utapa, a dok su se prolaznici snašli, žena je već nestala pod vodom. Prolaznici su mogli jedino nazvati Centar 112.

"U srijedu u 8.05 na dežurni telefon HGSS-a Stanice Osijek zaprimljen je poziv od Centra 112 kojim je zatražena pomoć zbog utapanja u rijeci Dravi. Prema informacijama dobivenima od Centra 112, odjevena osoba uočena je u rijeci Dravi u Osijeku, nedaleko od pristaništa za riječne kruzere. Dva spašavatelja odmah nakon dojave isplovljavaju čamcem i već nakon desetak minuta dolaze na mjesto događaja", doznajemo iz HGSS-a Stanice Osijek. Spašavateljima su očevidci pokazali mjesto gdje su posljednji put vidjeli utopljenicu, nakon čega su članovi HGSS-a krenuli u potragu.

Spašavatelji su nastavili pretraživati korito Drave nizvodno od mjesta nestanka, a odmah su aktivirani i ronioci Specijalne policije MUP-a Republike Hrvatske. Unatoč velikim naporima ronilaca Specijalne policije, koji su detaljno pretraživali korito, pretraga nije dala rezultate, pa se nastavila u četvrtak. Korito Drave spašavatelji su pretraživali i sonarom, ali utopljenica, na žalost, još uvijek nije pronađena. M.Bugarić
Možda ste propustili...

POVEĆANJE BROJA PROVALA U VOZILA NA ISTOKU HRVATSKE

U jednoj su noći provalnici obili i okrali sedam auta

SEDMOGODIŠNJAK TEŽE OZLIJEĐEN

Biciklom naletio na dijete (7)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRONAĐEN I ODVEDEN U ZATVOR NA 30 DANA

Ozlijedio dvoje na terasi kafića

2

PRIJAVLJENI ĐAKOVČANI

Gasili požar kuće pa pronašli drogu

3

KOD IVANIĆ-GRADA

Radnik poginuo pod kotačima teškog kamiona