Osijek
VIDEOKONFERENCIJOM „URUČENE” STIPENDIJE

Zaklada „Srce grada Osijeka”: Više od pola milijuna kuna za 20 studenata
Objavljeno 23. prosinca, 2020.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Vladimir Ham i upravitelj Zaklade „Srce grada Osijeka” putem videokonferencije „uručili” su izdašne stipendije za 20 novih studenata. Riječ je o stipendiji u mjesečnoj isplati od po 1000 kuna svih 12 mjeseci u godini, a uključuje i dodatnu nagradu za upisanu višu godinu studija, kao i „očišćene” sve ispite. Za ostvarenje svih uvjeta studenti dobivaju dodatnih 6000 kuna.

- Velika mi je čast zahvaliti se u ime svih stipendista i mogu slobodno reći da ćemo dati sve od sebe da opravdamo izbor Zaklade i s najboljim mogućim uspjehom završimo ovu akademsku godinu' – izjavila je redovita stipendistica Zaklade Hatidža Vejseli, inače studentica Medicinskog fakulteta u Osijeku.

 

 

 

Donatorima Zaklade zahvalila je i dogradonačelnica Gamoš koja je jednim klikom prenijela sredstva na račune stipendista.

Inače, stipendija je namijenjena izvrsnim osječkim studentima koji dolaze iz obitelji čiji mjesečni prihodi ne prelaze 2000 kuna po članu, a osim financijskih sredstava, stipendistima osigurava i mentora za pomoć u stručnom i znanstvenome radu kao i suradnju s donatorima Zaklade kroz praktično usavršavanje. Dodajmo tome da je Zaklada Srce grada Osijeka od 2016. godine do danas stipendirala oko stotinjak studenata s ukupno gotovo 1,5 milijun kuna. Najveću financijsku potporu od ukupno 540 tisuća kuna ove godine dao je Grad Osijek, a značajan je doprinos i privatnih donatora. M. Mihelić

Možda ste propustili...

UVODI SE ŠKOLOVANJE IZ PROGRAMIRANJA, ROBOTIKE I UMJETNE INTELIGENCIJE

Gimnazija Gaudeamus ima nove vlasnike, softversku tvrtku Gauss

SEDLAR UPOZNAO SUDIONIKE TRAGEDIJE

Filmska ekipa 260 dana s logorašima u Dalju

BIVŠI GIMNAZIJALCI “IVE LOLE RIBARA”

Proslavili su 60 godina mature

Najčitanije iz rubrike