Novosti
TRIBINA O OLUJI:

Suočiti se s prošlošću i iskazati empatiju
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
U povodu 25. godišnjice akcije "Oluja" u petak je na debati u organizaciji Documente kao element izgradnje kulture sjećanja i mira istaknuta važnost nastavka kritičkog suočavanja s prošlošću s jedne strane te iskaza empatije prema žrtvama s druge.


Voditeljica Documente - Centra za suočavanje s prošlošću Vesna Teršelič pozdravila je dogovor unutar Vlade o odlasku potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića na proslavu obljetnice Oluje u Knin, odnosno odlaska potpredsjednika Vlade i ministra branitelja Tome Medveda na komemoraciju ubijenim srpskim civilima u selo Grubore. Boris Stamenić iz Documente naglasio je važnost Oluje kao povijesnog događaja koji je odredio ishod rata u Hrvatskoj. Profesor s Odsjeka za kulturalne studije Sveučilišta u Rijeci Vjeran Pavlaković osvrnuo se na jačanje prisutnosti pojma "kulture sjećanja" u javnom prostoru.
"Danas i predsjednik Vlade Plenković često govori o njegovanju kulture sjećanja, a prije petnaestak godina, kada sam iz Amerike došao u Hrvatsku, rijetki su znali za taj pojam", ustvrdio je. H
Možda ste propustili...

MINISTAR REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU-A ŠIME ERLIĆ

Ulaganje u sustav zaštite i spašavanja

IDUĆEG TJEDNA SASTAJE SE POVJERENSTVO ZA PRAĆENJE MINIMALNE PLAĆE

Počinju razgovori o povećanju iznosa minimalca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROBLEMI SA ZAPUŠTENOM DRŽAVNOM IMOVINOM

Kuća kojom raspolaže MORH postala noćna mora za susjede

2

STROŽE MJERE PROTIV PRODORA OPAKE BOLESTI

Anušić: Svinjokolja će biti, nećemo dopustiti pojavu kuge

3

TONI MILUN PROMICATELJ FINANCIJSKE PISMENOSTI

Naučite štedjeti bez pada kvalitete života