Novosti
TRIBINA O OLUJI:

Suočiti se s prošlošću i iskazati empatiju
Objavljeno 31. srpnja, 2020.
U povodu 25. godišnjice akcije "Oluja" u petak je na debati u organizaciji Documente kao element izgradnje kulture sjećanja i mira istaknuta važnost nastavka kritičkog suočavanja s prošlošću s jedne strane te iskaza empatije prema žrtvama s druge.


Voditeljica Documente - Centra za suočavanje s prošlošću Vesna Teršelič pozdravila je dogovor unutar Vlade o odlasku potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića na proslavu obljetnice Oluje u Knin, odnosno odlaska potpredsjednika Vlade i ministra branitelja Tome Medveda na komemoraciju ubijenim srpskim civilima u selo Grubore. Boris Stamenić iz Documente naglasio je važnost Oluje kao povijesnog događaja koji je odredio ishod rata u Hrvatskoj. Profesor s Odsjeka za kulturalne studije Sveučilišta u Rijeci Vjeran Pavlaković osvrnuo se na jačanje prisutnosti pojma "kulture sjećanja" u javnom prostoru.
"Danas i predsjednik Vlade Plenković često govori o njegovanju kulture sjećanja, a prije petnaestak godina, kada sam iz Amerike došao u Hrvatsku, rijetki su znali za taj pojam", ustvrdio je. H
Možda ste propustili...

SANKCIJE ANTIMASKERIMA ZBOG PROSVJEDA ISPRED ŠKOLE

Tužno je koristiti dijete za propagiranje vlastitih ideja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U HRVATSKOJ 1.455 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM, 12 UMRLIH

U OBŽ 80 novozaraženih, umrla jedna osoba

2

PRESUDE IZ SRBIJE ZA OVČARU

Obiteljima masakriranih neprimjereno niske naknade

3

MR. SC. HRVOJE PEZO, DR. MED. DENT., PREDSJEDNIK HKDM-A

I Slavonija ima velike potencijale za razvoj zdravstvenog turizma