Regija
NEGATIVNI TRENDOVI NA TRŽIŠTU

Gorka vijest iz tvornice čokolade: “Zvečevo” gasi dio proizvodnje
Objavljeno 10. ožujka, 2020.
POŽEGA - "Zbog negativnih trendova na tržištu u 2019. godini, kao i projekcije za 2020. godinu, koji značajno utječu na profitabilnost svih proizvoda iz našeg proizvodnog asortimana, nakon višemjesečne analize svih proizvodnih i poslovnih procesa unutar Društva, prisiljeni smo pokrenuti proces konsolidacije cjelokupnog poslovanja s fokusom na profitabilnost proizvodnog asortimana i stabilnost Društva. Slijedom navedenog, Uprava društva je donijela odluku o prestanku proizvodnje određenih proizvoda, reorganizaciji proizvodnih procesa na svim proizvodnim linijama, optimiziranja radnih procesa u neproizvodnim sektorima, a sve s ciljem kako bi održali i nastavili stabilno poslovanje, te kako bi dugoročno zadržali snažnu poziciju naših proizvoda i robnih marki na tržištu" - dio je to priopćenja Uprave "Zvečeva" d.d. na upit novinara je li istina da će približno stotinu zaposlenika ostati bez radnog mjesta u tvornici koja je Požegi, banalno ili ne, davala "slatki okus".

Požeška tvornica čokolade "Zvečevo" nekada je bila pojam dobre tvrtke, čiji su radnici imali solidne plaće, a njihovi proizvodi izvrsno kotirali na tržištu. Među čokoladama nezamjenjiva je prva čokolada s rižom "Mikado".

"Nažalost, jedna od mjera je i smanjenje broja zaposlenika u sektoru proizvodnje, koje je uvjetovano optimizacijom proizvodnih procesa, kao i jednog dijela zaposlenika iz neproizvodnih sektora zbog optimiziranja i spajanja radnih procesa. Prilikom odlučivanja o prijedlogu Odluke za otkaz Ugovora o radu zbog poslovno uvjetovanih razloga imali smo u vidu godine života radnika, njegov radni staž, obveze uzdržavanja, te da nema mogućnosti zapošljavanja na drugim poslovima koji bi bili primjereni imenovanima, odnosno da ‘Zvečevo‘ prehrambena industrija d.d. Požega nema mogućnosti obrazovanja i osposobljavanja radnika za rad na nekim drugim poslovima. Svi zaposlenici će ostvariti prava koja im pripadaju, zbog poslovno uvjetovanog otkaza, sukladno važećem Zakonu o radu i Pravilniku o radu Poslodavca", navodi se u odgovoru na novinarski upit. B.S.T.
Smanjit će se i broj radnika iz proizvodnog i neprizvodnog sektora, najavili su iz Uprave
Možda ste propustili...

POZIV VLASNICIMA POSLOVNIH PROSTORA

Za više dječjih skupina DV traži prostor u zakup

DOBILI BEZUVJETNO MIŠLJENJE

Županija ispunila standarde Revizije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STAZOM DUGOM 14,24 KM KROZ VINOGRADE, SURDUKE, ŠUMARKE..

Baranjski Wine & Walk s čak 14 vinskih i pet gastropostaja

2

NEVIĐENO NEVRIJEME PRIJE 30 GODINA

Đakovo ‘94. plivalo: Na led i ralicom, 170 l kiše

3

PRVI FESTIVAL KULENA

Najbolji kulen imao je Stanko Josipović