Ekonomija
ZAVRŠEN SAJAMSKI VIKEND U OSIJEKU

Uspješno sklopljeno više tisuća ugovora
Objavljeno 9. ožujka, 2020.
Široku lepezu svojih proizvoda nudilo je više od 180 izlagača iz Hrvatske, Srbije i Mađarske koji su u cijelosti ispunili oba paviljona

Poljoprivrednih strojeva i ostalih proizvoda iz područja poljoprivrede i obrtništva bilo je napretek na proteklog vikenda održanom 27. Osječkom proljetnom sajmu i 21. Obrtničkom sajmu tvrtke Osječkog sajma.

Na Pampasu su se sklopila mnoga partnerstva, dogovorile poslovne suradnje i prodalo mnogo proizvoda. Više tisuća posjetitelja je u tri dana prošlo sajmovima gdje je 180 izlagača potpuno ispunilo oba paviljona. Prostor streljane Pampas na kojem se inače puca doslovce je i ovaj put "pucao" od prekrcanosti, što je još jednom potvrdilo potrebu da se Osječkom sajmu dade, odnosno sagradi primjereniji prostor gdje će se u punom smislu moći razvijati s novim sajamskim manifestacijama i popratnim sadržajima.

Direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović kaže da je vrlo zadovoljan uspješnošću prve ovogodišnje sajamske manifestacije. Kako smo osobno mogli čuti u razgovorima s izlagačima i posjetiteljima, pozitivne reakcije su očigledne, što je još jedna potvrda uspješnosti ovog sajma.

Izlagali su proizvođači iz Hrvatske, Srbije i Mađarske, pa se na štandovima našla doista široka lepeza proizvoda i svatko je mogao kupiti ono po što je došao na sajam koji se zbog toga i organizira. Točno se prema nazivu sajma zna što se može očekivati od izlagača tako da kupci nisu morali trošiti vrijeme obilazeći sve te proizvođače u njihovim sjedištima.

Kada se gleda ekonomičnost u doba početka pripreme za poljoprivednu sezonu ova manifestacija štedi vrijeme, pa se na jednom mjestu odluka o kupnji jednostavno i brzo donosi, a jedino što preostaje kupcima nakon toga je posvetiti se svom poslu s vrlo kvalitetnim proizvodima s kojima su se ponovili.

A za proizvođače koji su se promovirali pod kapom Osječkog sajma nema zime jer trijezne glave sada mogu raditi i razmišljati kako da ponovno napune svoja skladišta kako bi nadomjestili količine robe koja je izišla iz njih i prodana u tri dana ovog sajma koji je bio još jedno dodatno mjesto i za promociju i za plasman svojih poljoprivrednih i obrtničkih proizvoda.

Kupovalo se sjemenje i gnojivo za radove u vrtu, ali i asortiman Pevexa za odmaranje u vrtu, a da bi građanima okućnica odnosno životni prostor bio oplemenjen, Pevex je ponudio i svoj građevinski asortiman i svoju robnu marku Samopev, naravno ponudivši im i svoje partnerske kartice s kojima im je kupnja u svakom slučaju bila povoljnija.

Obrtnici su nudili raznovrsnu robu, a privlačila je svojom ljepotom i ponuda nakita naše kolegice novinarke Sanje Račić, tako da se ne može za ovaj sajam kazati da je “muški”. Bilo je dakle ponude i za pripadnice ljepšeg spola, bilo da su same došle ciljano da si izaberu neki Sanjin unikatni modni detalj ili pak da im oni koji su došli po plug ili sijaćicu izaberu nešto kao dar za Dan žena i tako pokažu da su im važne i supruge, a ne samo poslovi, koji će se zasigurno zahuktavati sljedećih dana.

Darko Pejić
VIŠESTRUKA I DUGOROČNA KORIST OD SAJMA
Direktor Alen Vukašinović kaže da su razgovarali sa svakim izlagačem. Svi do jednog potvrdili su koristi izlaganja na ovom sajmu. “Odgovori su bili od svih između stalog uglavnom da im je korist višestruka i dugoročna. Osim same prodaje primarno im je i da se poveća vidljivost njihovih obrta i tvrtki što je dovelo do ugovaranja poslova. U tom lancu svi imaju višestruku korist, a mi smo presretni što sa sajma odlaze zadovoljni i vraćaju nam se s povjerenjem”, kaže Vukašinović i zahvaljuje svima koji su dali velik doprinos sajmu.
Alen Vukašinović

direktor Osječkog sajma

Razgovarao sam sa svakim izlagačem i presretan sam što su rekli da su zadovoljni i vraćaju nam se s povjerenjem svakog sljedećeg sajma. Kažu da im je korist višestruka i dugoročna
Možda ste propustili...