Osijek
U PETAK I SUBOTU SAJAM TEHNIČKE KULTURE NA PAMPASU

Na Tehnicoolumu svega:
od radionica do Tesline
zavojnice koja svira i svijetli
Objavljeno 27. studenog, 2019.

Sajam tehničke kulture - 2. TEHNICOOLUM održava se u petak i subotu na Pampasu, na prostoru Osječkog sajma, a namijenjen je djeci, mladima i svima onima koji žele naučiti nešto novo, čak i umirovljenicima, bilo da je riječ o početnicima, bilo o onima koji žele proširiti svoja znanja, ili pak o stručnim osobama i pedagozima kojima su STEM znanosti i tehnička kultura profesionalni izbor. Obilje besplatnih radionica, s kojih se sve ono što se napravi može ponijeti kući, najavili su direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović, predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Željko Požega, Antun Šikić, predsjednik ZTK-a Osijek, Ivo Grgić, tajnik županijskog ZTK-a, i Hrvoje Ostrički, direktor Ukopa - tvrtke koja je sponzor i koja će predstaviti neke od djelatnosti kojima se bavi i kakvi su joj osposobljeni ljudi potrebni.

Želja je djeci prirediti vrlo zanimljiv vikend dodira s tehnikom, pa će biti odličnih predavanja, izložbi, prezentacija i radionica: Robotika, Konstruktorstvo, Dronovi, Izrada ukrasa, Oslikavanje bočica, 3D olovke, Maketarstvo, Izrada nakita, Quilling, Elektronika, Elektrotehnika, Micro:bit, Zrakoplovno modelarstvo, Fotografija, Izrada rakete, Sastavljanje LEGO modela, Flip strip animacija, Izrada drvenih predmeta, Graviranje, Modelarstvo, 3D modeliranje i printanje, Svjetleći bedževi, mRobotika, Slama tehnike, Izrada kućice od papira i Izrada lampiona, a posebna će atrakcija biti prezentacija rada velike glazbene Tesline zavojnice, koja svira i svijetli.

Radno vrijeme Sajma je od 10 do 18 sati i svi su, kaže direktor Alen Vukašinović, pozvani, a sve je bespatno, zahvaljujući sponzorima, pokroviteljima i organizatorima, koji očekuju da broj nastalih sajamskih radova premaši prošlogodišnji, kada ih je bilo pet tisuća. Značenje sajma i prigodu za promoviranje obrazovnih programa prepoznale su i za svoj nastup iskoristit će srednje strukovne škole. Predstavit će se organizacijom praktičnih radionica, predstavljanjem učeničkih zadruga, vježbeničkih tvrtki, kao i ostvarenim uspjesima na učeničkim natjecanjima, a sve u svrhu privlačenja budućih srednjoškolaca za obrazovanje upravo u strukovnim zanimanjima.

Organizator je Osječki sajam d.o.o., suorganizatori zajednice tehničke kulture Osijeka, Osječko-baranjske županije i Hrvatske, pokrovitelji su ministarstva znanosti i obrazovanja, gospodarstva, poduzetništva i obrta,te Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, a sponzori Ukop, Karolina, Ofir, Općina Čepin i Županijska obrtnička komora.

Darko Pejić
Dinamične, kreativne radionica su pod stručnim vodstvom, prepune zabave i razmjene iskustava sudionika
Možda ste propustili...

CENTAR ZA EDUKACIJU POTROŠAČA POZIVA NA ODGOVORNOST

U Slavoniji za 1. svibnja previše roštiljamo, pa bacamo hranu

DAN RADA MNOGI TRADICIONALNO OBILJEŽILI NA OTVORENOM

Osječani ipak dan proveli na izletištima uz roštilj, ali i oprez

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADSKI POSJEDI TRAŽE NOVOG VLASNIKA

Zašto Grad prodaje 379 m2 u središtu baš uoči izbora?

2

POVRAT POREZA

Mladi zaposleni Osječani "podijelit" će 20 milijuna

3

VOZILI BUSEVI, A TRAMVAJI SE OKRETALI PO TRGU

Zastoj tramvaja zbog „kvrcavice”