Sport
VRIJEDNOSNICE SE NISU ISKAZALE NA KVARNERU

Do elite Brokere sada vodi teža staza
Objavljeno 2. svibnja, 2024.

Vezani članci

NIŠTA OD DIREKTNE PREMIJERLIGAŠKE PROMOCIJE

Brokeri poraženi na Kvarneru, čekaju ih dodatne kvalifikacije

Dobili smo prvaka Prve hrvatske lige košarkaša. Nakon tri utakmice finalne serije doigravanja slavi se u Rijeci, gdje je Kvarner 2010 izborio elitnu promociju nakon sedam godina. Nadali smo se da će nakon dvije godine izbivanja povratak u Premijer ligu ostvariti Vrijednosnice Osijek, ali od izravnog povratka, bar zasada, nema ništa.

Brokeri se nisu proslavili u utakmici odluke, koju su odigrali debelo ispod potrebne razine. Ništa od onoga što se najavljivalo nije prezentirano na parketu Dvorane "Dinko Lukarić", koja je ponovo bila ispunjena do posljednjeg mjesta. No nije to bila neka vruća atmosfera koja bi trebala sputati i uplašiti Osječane, stoga je potpuno neshvatljivo da beskrvni i preplašeni izgledali veći dio susreta, posebno u prvih 20 minuta. Već nakon poluvremena Riječani su mogli početi hladiti pobjednički šampanjac. Imali su veliku prednost 54:31, ali gosti su bili raspoloženi za darovanje. VROS je djelovao izgubljeno, napadački je potpuno zakazao, a iz broja primljenih koševa jasno se vidi da nije bilo ni potrebne obrambene agresivnosti, koja ih je krasila samo tri dana prije u Maloj dvorani Gradski vrt. Da se to izdanje bar donekle preslikalo u trećoj utakmici, u osječkim bi redovima od vikenda vladala slavljenička atmosfera.

Umjesto toga, vidjeli smo gotovo preslikano izdanje iz prve finalne utakmice. Gosti su imali ponovo velik broj izgubljenih lopti, već u prvoj su četvrtini, koja je i usmjerila tijek događaja, osam puta bacili loptu u bunar. Šut za tri poena uporno se forsirao, a do poluvremena je bio sam jedan ubačaj iz 11 pokušaja (na kraju 6-27). Slaba je utjeha što je drugo poluvrijeme bilo nešto kvalitetnije i što se razlika smanjila, ali je uvijek bila dvoznamenkasta.

Ne treba sada previše tugovati, jer tu je i dalje bonus-nagrada. Već u subotu je prva utakmica dodatnih kvalifikacija (igraju se dvije) u gostima kod aktualnog premijerligaša DepoLink Škrljevo. N. Benčina
KVARNER 2010 90

VRIJEDNOSNICE OSIJEK 72

RIJEKA - Dvorana "Dinko Lukarić". Gledatelja: 1.000. Suci: Hadžić (Pula), Jurčević i Hordov (obojica Split)

KVARNER 2010: Vujasinović 8 (3-4), Bile 12 (0-1), Čakarun 28 (10-13), Lisica 9, Marinelli 17 (3-4), Štemberger 6, Delpin, Vucić, Zelanto, Kostić, Jelenković 3, Đugum 7 (2-2)

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Ashton 25 (1-2), Kujundžić 7 (3-5), Vladović 4, Bjelanović 5 (3-4), Primorac 8 (2-2), Tomljenović 4, Dmitrović, Budimir 2, Šiško 16, Šuvak, Kotrulja 1 (1-2)

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 25:12, 29:19, 17:23, 19:18

Možda ste propustili...

U FINALNOJ UTAKMICI EP-A SVLADALI DOMAĆINA NJEMAČKU

Hrvatski gluhi rukometaši prvaci Europe

Najčitanije iz rubrike