Sport
SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak
bodova u Gradskom vrtu
Objavljeno 19. travnja, 2024.

Lider SuperSport Prve nogometne lige, Zrinski Osječko 1664, nastavlja marširati prema svom cilju. Momčad Igora Budiše upisala je novu pobjedu od 1:0, a "žrtva" je bio susjed iz Bijelog Brda, momčad BSK-a.

Zrinski je odigrao još jedan susret u svom stilu, bio je pragmatičan, organiziran, koncentriran, zabio jedan pogodak, potom zatvorio prilaze svom golu, iskontrolirao susret do kraja i stavio na konto nova tri boda koja mu jamče ostanak na "jedinici" i nakon 27. prvoligaške dionice. Ključna je bila 72. minuta susreta, u kojoj je prvi topnik lige, Dominik Dogan, našao put do bjelobrdske mreže i zabio za 1:0, što je bio i konačni rezultat susreta na osječkom stadionu Gradski vrt. Dogan je sad došao do brojke od 18 pogodaka, uvjerljivo je najbolji strijelac u ligi, njegov prvi pratitelj Zinedin Mustedanagić iz Vukovara 1991 zabio je 11 pogodaka. Dogan se učvrstio na listi strijelaca, Zrinski došao do nove pobjede, a Bjelobrđanima ne preostaje ništa drugo nego skupljati bodove u borbi za ostanak protiv slabijih suparnika nego što je to lider prvoligaške karavane.

Zrinski i BSK svoj su posao u 27. kolu odradili u petak, preostala dva Slavonca će na teren tijekom vikenda. Vukovar 1991 u subotnje popodne na stadionu u Borovu naselju dočekuje Dugopolje, momčad koja nije neopasan gost, ali domaćin ima ulogu favorita. Dugopoljci su trenutačno u sredini poretka, nemaju prevelikih briga oko ostanka, uostalom kao i trećeplasirani Vukovarci, koji su u još komfornijoj situaciji, pa obje momčadi na Dunavu mogu odigrati opuštenu i za oko ugodnu utakmicu.

Etapu u nedjelju zaključuju Cibalia i Orijent. Utakmica je to koja nosi imperativ i jednima i drugima, Cibalia bi pobjedom gotovo sigurno osigurala ostanak, dok Orijentu “gori pod petama” i svaki bod mu je supervažan. I. Li.

 

Standings provided by Sofascore
27. kolo SuperSport Prve lige
Zrinski Osječko 1664 - BSK (Bijelo Brdo) 1:0, Sesvete - Jarun (Zagreb) 2:3. Danas (subota) u 14.50 igraju Dubrava Tim kabel (Zgareb) - Croatia (Zmijavci), dok se od 17 sastaju Šibenik - Solin i Vukovar 1991 - Dugopolje. U nedjelju od 14.50 igraju Cibalia (Vinkovci) - Orijent.

Možda ste propustili...

NAKON RIJEKE U VATIKAN PA U PORTUGAL

Prije Eura Vatreni idu po blagoslov Svetog Oca

EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Srbić i Ude u finalu, Aurela sustigao umor

Najčitanije iz rubrike