Donacija uručena ravnateljicifoto: Podravka
Podravka
Kampanja "Donirajmo za škole"

Podravka uručila 27.730 eura Obrtničko-industrijskoj školi Županja za opremanje kulinarskog praktikuma

Ova nam je nagrada veliki vjetar u leđa i nadamo se da će se još veći broj učenika odlučiti za ugostiteljska zanimanja - poručila je ravnateljica škole Vesna Ivančičević

U sklopu Podravkine društveno odgovorne kampanje "Donirajmo za škole i jela koja se vole", Obrtničko-industrijska škola Županja izabrana je kao jedna od triju škola koje su osvojile najviše glasova u kreativnom natječaju. Time je škola zaslužila donaciju u vrijednosti od 27.730 eura, a u utorak joj je službeno uručen i simbolični vaučer. Sredstva će biti namijenjena opremanju školskog praktikuma kako bi učenici imali još kvalitetnije uvjete za usavršavanje svojih kulinarskih vještina. Donacija je rezultat zajedničkog djelovanja Podravke i njenih potrošača - od svakog prodanog proizvoda iz Podravkine linije proizvoda od rajčice te Zlato polje tjestenine izdvojeno je po 5 centi za fond donacije. Ukupno je prikupljeno više od 83 tisuće eura, a iznos je podijeljen između triju škola.

ODGOVORNOST ZA MLADE GENERACIJE

"Posebno nas vesele aktivnosti koje su usmjerene na poticanje mlađih generacija i davanja motiva da budu još uspješniji u onome što rade. Kada se to spoji s tri ključna sastojka – ekspertizom Podravke, što je uvijek izvrsna i kvalitetna hrana, poticanjem školovanja za visoko deficitarna zanimanja u Hrvatskoj i regiji te održavanjem i popularizacijom tradicijskih recepata, sve savršeno sjedne na svoje mjesto. Odgovornost za naše mlade generacije leži na svima nama. Neka nam budu uspješni, sretni i kod kuće", rekla je Sanja Garaj Miloš, Podravkina direktorica Korporativnog marketinga.

Podravka uručila donacijufoto: Podravka
Podravka

Osim što su škole sudjelovale u natječaju, projekt je imao i dodatnu misiju – poticanje očuvanja hrvatske kulinarske baštine. Kroz kreativne video uratke učenici su pripremali tradicionalna jela poput zlevanke, čobanca, ličkih šnicli, buzare i soparnika, naglašavajući važnost prenošenja kulinarske tradicije na mlađe generacije.

ZA MAKSIMALAN RAZVOJ KREATIVNOSTI

"Zahvaljujem od srca u ime svih učenika i djelatnika škole. Ova nam je nagrada veliki vjetar u leđa i nadamo se da će se još veći broj učenika odlučiti za ugostiteljska zanimanja. U novom kabinetu, uz suvremene aparate, učenici i njihovi mentori moći će razvijati svoju kreativnost do najviših granica. Ova nagrada ne predstavlja samo materijalnu pomoć i tehničko unapređenje, već prepoznaje trud učenika i njihovih nastavnika, što je dodatna potvrda važnosti strukovnog obrazovanja", dodala je Vesna Ivančičević, ravnateljica Obrtničko-industrijske škole u Županji.

Podravka zahvaljuje svim školama koje su sudjelovale, građanima koji su glasali i kupcima koji su omogućili ostvarenje ove vrijedne donacije. Kao društveno odgovorna kompanija, kontinuirano ulaže u projekte koji doprinose razvoju zajednice, obrazovanja i očuvanja kulturne baštine – a upravo ova akcija primjer je kako zajedništvo može stvoriti konkretne i dugoročne rezultate.