Osijek, 08. 11. 2024., PTFOS, ocjenjivanje piva, domaći proizvođači, treće ocjenjivanje piva, proizveneno u RH, Kristina Mastanjević - profesorica PTFOSSNIMIO BRUNO JOBST
BRUNO JOBST
10.11.2025., 18:10
BISTROĆA, BOJA, MIRIS I OKUS

PTFOS: Ocjenjivanje kvalitete hrvatskih piva

Četvrto će se Ocjenjivanje kvalitete hrvatskih piva održati u utorak (11. studenoga) s početkom u 9 sati na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Senzorsko će se ocjenjivanje kvalitete piva provoditi prema MEBAK metodi - prema sljedećim parametrima: bistroća, boja, miris i okus. Svaki će se stil ocjenjivati zasebno.
Sudionici imaju mogućnost odrediti fizikalno-kemijski sastav proizvedenih piva te dodatno kontrolirali kvalitetu svojih proizvoda, i to zahvaljujući suradnji s tvrtkom Anton Paar Hrvatska, koja prednjači u analitici piva. Također, proizvođačima će biti omogućeno prodavati pivo tijekom proglašenja na Festivalu meda, piva i rakije (GC, 13.12.2025). Cilj je ove manifestacije promocija proizvođača piva Republike Hrvatske, ali i kulture ispijanja piva.