Na Grahijadi sudjelovalo 19 ekipa
Već je i lanjska, prva, Grahijada Čepin upućivala na to da taj gastronomski događaj ima dobar temelj postati tradicijonalnim, kao i druge javne priredbe koje se održavaju uz potporu Općine Čepin. Opet su se tako prošlog vikenda okupili mještani i gosti iz čepinske okolice u lovačkom domu, gdje je jela na kojima su generacije Slavonaca othranjene, kaže načelnik Dražen Tonkovac, bilo napretek.
Hipnotički ih je mamio u dvorište lovačkog doma miris koji se širio čepinskim ulicama, a dodatno su ih omađijali zvuci tamburaša. Piće i sokovi bili su besplatni za sve sudionike i goste, a nepce se zagrijavalo nakoso odrezanim "proizvodima svinjca", pa se tako moglo strpljivo "preživjeti" do večeri, dok se grah u kotlićima lagano kuhao. Slaven Miškić iz ekipe organizatora kaže da su kulen i kobasica uobičajeni gastrododatci kad se druže prave ekipe momaka, suboraca i seoskih prijatelja.
Grahijadu u Čepinu organizirali su, uz pokroviteljstvo Općine Čepin, dečki iz Udruge branitelja HOS-a Čepin, kao feštu okusa i zajedništva. Devetnaest je ekipa pokazalo svoje kulinarsko umijeće u kuhanju graha – mirisi i okusi bili su neodoljivi, atmosfera fantastična, a dobra zabava zajamčena, uz nagrade najboljim kuharima.