/Galerija/ In da Brunch: Vesela atmosfera, ukusna hrana i piće okupili mnoštvo Osječana na druženju kraj 'pije'
Osječka tržnica svake je subote središte okupljanja Osječanki i Osječana, a ove subote gužva je bila još i veća nego inače. Razlog tomu jest novi, kreativni događaj koji se odvijao pored "pije", u Parku Svetišta Srca Isusova. In da Brunch mjesto je gdje su se susreli glazba, hrana i dobro raspoloženje. Za piće se pobrinuo Barcelona pub sa svojim koktelima, rakijama i pjenušcima. Za hranu je bila zadužena ekipa iz Bocconcino Pizza Bara s ponudom koju su osmislili baš za ovaj događaj. Uz dobru hranu i piće sve je posjetitelje zabavljao DJ Umbo.
"Po uzoru na zapadnjačke metropole, tržnice su uvijek žiže zbivanja, onda smo rekli 'pa zašto i mi u Osijeku ne bismo probali'. Izgleda da smo pogodili. Želimo pokazati da se može kulturno podružiti u prijepodnevnim satima, uz dobru klopu koju priprema Bocconcino", rekao nam je Tomislav Vajda iz Barcelona puba.
Među mnoštvom okupljenih na ovom kreativnom događaju pronašli smo i prijateljice Dariju i Katu. Obje su istaknule kako žele još više ovakvih susreta u Osijeku. Pile su kavu, koktele, kušale ukusnu hranu i odlično se provele, rekla je Darija.
"Ima mnogo ljudi. Željni su izaći, samo ih treba motivirati. Ovakvi događaji jedan su od razloga da ih se izvuče iz kuće i da se druže u prirodi", rekla je Kata.
Za ovaj su događaj organizatori dobili potporu Grada Osijeka i Tržnice d.o.o. Nadaju se kako će ubrzo napraviti još neki sličan te time pokrenuti novu priču u gradu. Da su uistinu uspjeli, potvrdio je i park prepun ljudi, zauzeti stolovi te velik red za ukusne talijanske specijalitete. Zauzeti pizza majstori ipak su uspjeli odvojiti minutu vremena za nas.
"Za građanke i građane pripremili smo četiri vrste pizza novih receptura posebno za ovaj događaj te tri vrste focaccia. Tu su riblje focaccie s lososom i hrenom, vitello tonnato, talijansko poznato predjelo, a za ljubitelje mesa s kuhanom šunkom i hrenom. Imamo i sendviče panini scrocchiarelle, također tri vrste", rekao nam je pizza majstor Danijel Stanković.
Uskoro ekipa iz Bocconcina planira u Osijeku i školu za pizzaiuole pod sponzorstvom talijanske udruge APN, napuljske udruge za pizzaiuole pod zaštitom UNESCO-a. Bit će to prva takva škola u Hrvatskoj.