
Još se stignete prijaviti za 11. Čobanijadu u Antunovcu
U programu 24. Antunovačkih dana u subotu, s početkom u 13 sati, održat će se 11. Čobanijada. Očekuje se veliki broj posjetitelja, a mjesta za prijavu kuharskih ekipa još ima. Zdravko Šimić, inicijator i jedan od osnivača udruge Korijeni pustare, koja je nositeljica organizacije Čobanijade uz pokroviteljstvo Općine Antunovac, poziva kuhare da se prijave.
- Tradicionalno je to druženje naših mještana, ali i građana i ekipa kuhara iz okolnih mjesta i Osijeka na kojem svi budu dobro počašćeni, a cijeli program prate i zabavna događanja, od dobre glazbe do tradicionalnih igara. Još primamo prijave za kuhare i njihove goste koje mogu pozvati u Antunovac i počastiti ih onim što skuhaju. Uplatom 50 eura organizator Čobanijade, udruga Korijeni pustare, osigurava uplatitelju dva kilograma svinjetine, kilogram junetine, litru vina i mineralnu vodu, vodu za kuhanje, dva kruha, drva za vatru, podmetač za ložišta, stol i dvije klupe, zdjelice za čobanac, kuhinjsku krpu te osam kompleta pribora za jelo. Ložimo drva, zabranjena je upotreba plinskih boca. Čobanijada koja se održava na Sportsko-rekreativnom centru Jezero imat će natjecateljski karakter, osiguran je ocjenjivački stručni žiri koji će ocijeniti čobance, a organizator Korijeni pustare dodijelit će nagrade za tri najbolje ocijenjena čobanca. U zabavnom dijelu 24. Antunovačkih dana nastupit će tamburaški sastav Gazde - pojašnjava Šimić.
Prijave za nastup su na mobitel: 098 965 4067 (Josip Almaši - Jole) ili osobno pri uplati kotizacije u prostorijama udruge, koja se nalazi pokraj ambulante u Antunovcu, Braće Radića 4, od 17 do 19 sati. Za sve ostale goste koji dođu na Čobanijadu i ostale aktivnosti bit će također osiguran čobanac. Naime, izvan natjecateljske konkurencije čobanac će u velikom kotlu kuhati provjereni majstor kotlića Ivan Kovačević Brico, član Korijena pustare.
- Nabavili smo kvalitetno meso, divljač, svinjske nogice i ostalo što je potrebno da sadržaj u kotlu bude ukusan. Ovo što skuham ja bit će podijeljeno posjetiteljima koji dođu na Jezero na odlične Antunovačke dane i Čobanijadu - poručuje Ivan Kovačević, kojeg mnogi znaju po kuharskim vještinama.