Podravka preradila 50 % više rajčice, sva je domaća
Podravka je ove godine preradila više od 46 tisuća tona domaće rajčice, što je gotovo 50 posto više nego lani, istaknuto je u srijedu na obilježavanju završetka sezone prerade rajčice u Tvornici za preradu voća i povrća u Varaždinu. “Sve što preradimo dolazi s hrvatskih polja. Ove godine preradili smo 46 i pol tisuća tona rajčice, sve domaće - i pretvorili je u gotove proizvode koje ćemo prodavati diljem svijeta”, rekao je lan Uprave Podravke Ivan Ostojić. Kaže da je Podravka u proizvodnji i preradi rajčice posljednje dvije godine napravila “spektakularne pomake”. “Već smo potpuno samodostatni u proizvodnji graška i cikle, sada i u proizvodnji rajčice, a plan je da sljedeće godine budemo potpuno samodostatni u proizvodnji paprike. Privodimo kraju plan i cilj da Podravka sve sirovine koje bude pakirala u svoje gotove proizvode proizvede u Hrvatskoj”, kazao je Ostojić. Unatoč zahtjevnoj vegetacijskoj sezoni obilježenoj hladnim svibnjem i suhim lipnjem, Podravka je uspjela ostvariti odličan urod i preradu, dodao je.