
Ćevapi su najtraženije jelo u Hrvatskoj
Jedan korisnik Glova naručio je ćevape više od 100 puta u godini
Platforma Glovo koja korisnicima omogućuje pristup raznim jelima na zahtjev, objavila je analizu trendova naručivanja povodom Međunarodnog praznika rada.
Prema njihovim podacima, 1. svibnja u Hrvatskoj donosi izuzetno visoku potražnju za jednim jelom - ćevapima. Ovaj tradicionalni specijalitet, poznat po svom bogatom okusu, bilježi najveći broj narudžbi tijekom ručka i večere 1. svibnja. Najviše narudžbi dolazi iz tri grada u Hrvatskoj – Zagreba, Splita i Osijeka, koji se izdvajaju kao ključna središta za ljubitelje ćevapa.
Zanimljivo je da Hrvatska prednjači u regiji po broju narudžbi ćevapa, a brojke jasno pokazuju da su hrvatski građani veliki obožavatelji ovog jela. Prema analizi, ćevapi su najčešće naručivani ne samo 1. svibnja, već i u drugim specifičnim trenucima u godini, s vrhuncem 21. prosinca.
Jedan od najzanimljivijih podataka iz analize Glova jest najveća pojedinačna narudžba ćevapa koja je ostvarena u Zagrebu, a iznosila je čak 72 eura. Ova narudžba, koja je uključivala veliku količinu ćevapa, pokazuje koliko je potražnja za ovim jelom rasla posljednjih godina, a zabilježen je i jedan korisnik koji je naručio ćevape više od 100 puta u godini, što znači da je prosječno naručivao ovo jelo otprilike svaki treći dan.