
Najdugovječnija kulinarska emisija postala punoljetna
Prikazivanje šoua počelo je 2007. godine, a dosad je prikazano više od 1600 epizoda
Emisija "Večera za 5" već 18 godina upoznaje gledatelje s receptima, običajima i ljudima iz cijele Lijepe Naše. Prikazivanje legendarnog kulinarskog šoua počelo je 2007. godine, a dosad je prikazano više od 1600 epizoda. Gledatelji su uz "Večeru za 5" mogli skupiti ideje za brojne recepte, upoznati ekipe iz cijele Hrvatske i vidjeti gdje se što i najbolje kuha. U ulozi domaćina okušali su se bivši natjecatelji mnogobrojnih RTL-ovih emisija, sportaši, načelnici općina, studenti, roditelji, bake i djedovi, neki i više puta.
Iako je glavna nagrada dovoljan motiv za prijavu, mnogi kandidati u šou dolaze radi druženja, novog iskustva i dobre hrane. Mnoge ekipe druženje nastavljaju i poslije, a neki ostaju prijatelji i godinama nakon što su cijeloj Hrvatskoj pokazali kako kuhaju.
Kada se počeo prikazivati, šou je vodila Antonija Blaće, a nakon određenog broja sezona fokus je isključivo na natjecateljima. Godine 2018. stigla je "Večera za 5 na selu" - koncept je ostao gotovo isti - gledateljima se svaki tjedan predstavljalo pet natjecatelja pokazujući svoje kulinarsko umijeće. U "Večeri za 5 na selu" kuhalo se u manjim mjestima, zaljubljenici u život na selu pokazivali su svoje gostoprimstvo, finu kapljicu i još bolju hranu, koja mahom uključuje sarme, punjene paprike, paprikaše, gulaše, brudete, peke, ribu s roštilja, kotlovinu, orahnjače i sve ostale specijalitete koji podsjećaju na bakinu kuhinju. Popularnost šoua je rasla, a poželjeli su kuhati i stanovnici gradova diljem zemlje: od Istre, Kvarnera i Dalmacije preko Zagorja, središnje i sjeverozapadne Hrvatske do Slavonije - svaki tjedan tražio se najbolji domaćin i najukusnije jelo koje će promicati tradiciju svakog mjesta. Tako su se ljubitelji emisije upoznavali s klasičnim jelima koja su pripremali naši stari, tradicionalnim receptima u modernom ruhu te brojnim neuobičajenim delicijama poput nojevih jaja za predjelo, klokanova mesa za glavno jelo i sorbeta od krušaka posipanog čvarcima za desert. Da su svi zastupljeni, potvrđuje i vegetarijanski, pa čak i veganski tjedan, a nije nedostajalo ni neobičnih iznenađenja na kraju večeri, osebujnih domaćina i kostimiranih trenutaka.
Osim što gledatelji uživaju u šouu, u stvaranju legendarne kulinarske emisije uživa i produkcija.
- Raditi "Večeru za 5" je super jer svaki tjedan donosi nove ljude, priče i kulinarske izazove, spajajući kreativnost, dinamiku i autentične emocije u zabavan sadržaj koji gledatelji vole - poručuju članovi produkcijskog tima.