
Jabukom protiv smrada
Iako u većini domova danas problem neugodnih mirisa koji se javljaju u kuhinji rješava napa, situacija može postati neugodna kada, na primjer, nakon brzog ručka moramo izići iz kuće. Sve što nam treba za ovaj trik jest jedna jabuka. Da, dobro ste pročitali. S pomoću ovog trika možete se riješiti intenzivnog mirisa ribe ili druge hrane. Ako dodate veliki komad jabuke u ulje tijekom pečenja ili prženja možete neutralizirati neugodne mirise. To voće ima dobru sposobnost upijanja mirisa, tako da prostorija ostaje svježa i ugodna nakon kuhanja. Mali kućni trikovi mogu napraviti veliku razliku. Vrijedi pokušati sljedeći put kada budete pripremali ribu - mogla bi postati dio vaše kulinarske rutine.
Osim komada jabuke u tavi postoje i drugi načini da spriječite širenje neugodnih mirisa po stanu. Vlažni ručnik možete objesiti u blizini štednjaka ili pećnice dok pečete ribu. Oni su također odlični u upijanju ribljih mirisa.