Sport
HRVATSKI NAVIJAČI DOMINIRAJU ULICAMA I TRGOVIMA

Hrvati osvojili Berlin!
Objavljeno 15. lipnja, 2024.

Najavljeno - ostvareno. Hrvatski navijači su dominirali berlinskim ulicama i trgovima u Berlinu. Istina, dosadna kiša koja je padala u jutranjim satima prijetila je "kockastom" partyiju na Breitscheidlenplatzu koji je bio službeno okupljalište hrvatskih navijača.

No, negdje oko 11 sati nebo se smilovalo. Kiša je stala, što je pokrenulo rijeke hrvatskih fanova prema tom odredištu. Službeni program na tom berlinskom trgu počeo je točno u podne. Nije to bio obračun prema čuvenom vestrenu s Garyem Cooperom već sjajna zabava koju su garnirali i navijači drugih reprezentacija. Svega je bilo na tom trgu Španjolaca, Engleza, Škota, Talijana, Afroamerikanaca, Kineza, Japanaca i vrag će ga znati koga sve još. No, Hrvata je bilo barem 50:1 u odnosu na sve ostale. Atmosferu je podgrijavao DJ JOSEPO koji je pržio sve navijačke uspješnice s naglaskom na Thompsonove pjesme koje, eto, u Berlinu nisu izazivale nikakve kontroverze.

Breitscheidlenplatz punio se velikom brzinom. Na samom početku okupljanja prohodne su bile ceste koje ga okružuju, ali vrlo brzo je policija bila prisiljena zatvoriti te prometnice jer je broj navijača bubrio k'o kvasac pa su ubrzo okupirali područje izvan samog trga. Simpatično je bilo gledati pokušaje španjolskih navijača koji su se trudili naglasati daleko brojniju populaciju "kockicama". Svaki taj pokušaj završio je na isti način - "Malo vas je, malo vas je p......".

Na vrhuncu okupljanja na Breitscheidlenplatzu bilo je vjerojatno i više od 10.000 ljudi, gorjelo je na sve strane, odjekivale su detonacije petardi, a upriličen je i vatromet. Uglavnom, bio je to pravi hrvatski party s gostima iz drugih zemalja. Zapravo, ostao je osjećaj kako navijači drugih reprezentacija nisu željeli propustiti toliko najavljivano okupljanje naših fanova jer to je uvijek bio poseban događaj.

Na koncu, razvijena je i ona poznata velika hrvatska zastava koja na svako veliko natjecanje stiže iz Crikvenice. Ovaj put, zastavu koja je duga 107, široka 12,5 metara, te teška 150 kilograma, nije bilo moguće raširiti na samom Breitscheidlenplatzu koji je bio pun kao šipak pa se taj događaj zbio stotinjak metara dalje, a privkao je, kao i uvijek veliku pozornost.

Inače, raznih je živopisnih likova nazočilo toj hrvatskoj veselici, a posebnu su pozornost izazvale dvije Kineskinje. Jedna je bila obučena u hrvatske boje koja je ponosno klicala "Mi smo Hrvati", ali je odbijala primiti ponuđeno okrepijeljenje od naših ljudi.

- Hvala, ali ne pijem alkohol.

Neš' ti navijačice. Ali hajde, njezina je prijateljica, pak, bila daleko manje temperametna. Nosila je španjolski dres pa je brzo shvatila kako se njezin glas neće daleko čuti u tom moru hrvatskih navijača. Inače, ta kineska Hrvatica studira u Češkoj i dobro razumije hrvatski jezik ako joj ga govorite polakše. Zabava na Breitscheidlenplatzu potrajala je oko tri sata nakon čega su se te brojne rijeke navijača polako počele slijevati prema Olimpijskom stadionu. Impozantne su bile scene dolaska naših navijača na S-bahn stanicu u blizinu stadiona. One su dale jasnu sliku kakve će boje dominirati na tribinama kultnog berlinskog stadiona. Hrvatske naravno...D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IN MEMORIAM: DAVOR DOGAN (11.3. 1960 – 13.7. 2024.)

Prestalo je kucati veliko srce legende osječke košarke

2

BIJELO-PLAVI UVJERLJIVI PROTIV UKRAJINACA

Pušić briljirao, bizaran autogol Solde

3

BIJELO-PLAVE DANAS U RADOMLJU ČEKA NOVI TEST

Hoće li Coppitelli otkriti udarnu momčad?