Crna kronika
BJELICA TREBAO SVJEDOČITI, ROČIŠTE ODGOĐENO

Zoran Mamić ostao bez odvjetnika
Objavljeno 11. lipnja, 2024.
Na osječkom Županijskom sudu u ponedjeljak je odgođeno suđenje braći Zdravku i Zoranu Mamiću i ostalima za izvlačenje novca iz Dinama u aferi "Dinamo 2", jer je Zoran Mamić otkazao punomoć dosadašnjem odvjetniku Miji Golubu. Na raspravi u ponedjeljak trebali su svjedočiti Nenad Bjelica i njegova supruga. Međutim ročište je odgođeno jer je odvjetnik Golub u nedjelju navečer obavijestio Sud da mu je njegov klijent Zoran Mamić otkazao punomoć za zastupanje u ovom predmetu.

Predsjednik Sudskog vijeća Davor Mitrović izvijestio je kako je u nedjelju, nešto poslije 20 sati, odvjetnik Golub uputio e-mail poruku, u kojoj je izvijestio da mu je Zoran Mamić otkazao punomoć i da će naknadno angažirati novog branitelja. Branitelji optuženih i v. d. ravnatelja Uskoka Sven Mišković suglasili su se da u takvim okolnostima nema uvjeta za održavanje rasprave, a Mitrović je rekao da će Predsjedništvu Županijskog suda proslijediti spis s prijedlogom da se Zoranu Mamiću imenuje branitelj po službenoj dužnosti, i to osječki odvjetnik Alan Čurik, koji je na nekim ročištima već nazočio kao zamjena Miji Golubu.

Nova rasprava nastavit će se u utorak, ali će se, umjesto ispitivanja pozvanih svjedoka, pregledavati dokumentacija iz sudskog spisa. Odvjetnik okrivljenog Marija Mamića, Ivan Stanić, ocijenio je neprihvatljivim da bilo tko u ovakav predmet ulazi nepripremljen te kako vjeruje da ni odvjetnik Čurik neće prihvatiti obranu, bez da prije toga zatraži primjereno vrijeme za upoznavanje sa spisom i optužnicom.

Optužnicom u tzv. aferi Dinamo 2 za izvlačenje novca iz kluba u sklopu zločinačkog udruženja, uz Zdravka i Zorana Mamića, koji su u bijegu u BiH, i kojima se sudi u odsutnosti, obuhvaćeni su i Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan. Terete se da su Dinamo oštetili za više od 19 milijuna eura.

Potkraj listopada prošle godine Vuksan je priznao krivnju i nagodio se s Uskokom, pa je na temelju sporazuma stranaka osuđen na godinu dana zatvora, uvjetno na pet godina. Krivnju je potkraj studenog priznao i Igor Krota, koji je nakon nagodbe s Uskokom, osuđen na devet mjeseci zatvora, što je zamijenjeno radom za opće dobro. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZBIJEN LANAC ŠVERCERA

Švercom duhana do milijuna €

2

NEPOPRAVLJIVI 52-GODIŠNJAK

Vožnja mu zabranjena, on pijan skrivio sudar

3

ČETIRI PROVALE U SKLADIŠTA TVRTKI

Ukrali alat, šteta 50 tisuća aura