Mozaik
NAJNOVIJI FILM JAKOVA SEDLARA

Snimanje "260 dana", uz
Gorjane, sada i u Đakovu
Objavljeno 31. svibnja, 2024.

Nakon Gorjana, gdje mu je prva klapa pala u ponedjeljak, 27. svibnja, film 260 dana, redatelja Jakova Sedlara prema scenariju oskarovca Barryja Morrowa i uz angažman više od 40 glumaca, među kojima i holivudskih zvijezda poput Tima Rotha, Armanda Assantea i drugih iz SAD-a, Španjolske, UK-a i Hrvatske, u četvrtak je nastavljen snimati u Đakovu, u Ulici Petra Katančića, dijelu grada kod zgrade Mimoza, koja desetljećima nije u funkciji.

Bio je to četvrti dan snimanja, a snimane su scene na ulici, policijska postaja, kuća obitelji tada dječaka Marijana Gubine, kroz čiju obiteljsku logorašku sudbinu film prati Domovinski obrambeni rat iz tog kuta ratnih strahota i patnji. Obuhvaćene su i scene vrrta, ceste, kao i vožnje seoskim krajem. Gorjanci su filmsku ekipu 260 dana ovih dana ugostili u ulicama Punitovačka i Kula, gdje su također snimane brojne scene. Uz Đakovo i Gorjane, film će biti sniman i na području Osijeka.

Navedenim scenama nazočili su brojni glumci iz UK-a i Hrvatske - mladi Marijan - Britanac Will Gober, zatim britanski glumac Sam Hazeldine, koji utjelovljuje lik Hinka, Marijanova oca. Filmskom se timu 260 dana ujedno priključio i britanski glumac Alec Newman, kojemu je pripala uloga Miloša.

U realizaciji filma sudjeluju i brojni statisti, pa tako i oni iz Đakova, i to u ulogama civila, četnika, četnika vozača, policajaca, te statisti sa zadatkom - dubleri/dvojnici mladog Marijana i njegova oca Hinka. Na lokacijama četvrtog dana snimanja snimljeno je šest scena, a snimanje se, koje je pobudilo veliku znatiželju Đakova i Đakovštine te Slavonije, nastavlja.

Završetak snimanja filma 260 dana najavljen je za kraj lipnja. S.Župan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POČEO 71. PULSKI FILMSKI FESTIVAL

Slavonija se pojavljuje
u tri filma ove godine

2

NA LOKACIJAMA U OSIJEKU I BARANJI

Završeno snimanje trilera
“Wrongful Death 2: Bloodlines”

3

PRIJEPORI U KANADSKOJ ALBERTI

Otvoren ciljani lov na grizlije, ekolozi protiv