Regija
ZA POLJOPRIVREDNIKE

Prezentacija navodnjavanja u Mirkovcu
Objavljeno 19. svibnja, 2024.
KNEŽEVI VINOGRADI - Savjetnici Ministarstva poljoprivrede održat će u utorak, 21. svibnja, na PC-u Ratarstvo Belje Plus d. d. u Mirkovcu (Mirkovac bb, Općina Kneževi Vinogradi) demonstracijsku aktivnost pod nazivom "Primjena navodnjavanja u ratarskoj proizvodnji". Demonstracija će za zainteresirane poljoprivrednike početi u 9 sati, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Prezentirat će se sustavi navodnjavanja u vlasništvu tvrtke Belje, a cilj je upoznavanje poljoprivrednih proizvođača sa svim važnim elementima navodnjavanja. U teorijskom dijelu prezentacije bit će pojašnjeno utvrđivanje pogodnosti tla za navodnjavanje, utvrđivanje nedostatka količine vode u vegetacijskom razdoblju, dimenzioniranje sustava za navodnjavanje, određivanja obroka navodnjavanja.

Praktično će biti prikazani i pojašnjeni na terenu i u polju vodozahvat, crpna stanica, filtri koji osiguravaju kvalitetu vode za navodnjavanje, transport vode do proizvodne parcele i distribucija kroz sustave navodnjavanja kišenjem.

Očekivano je trajanje demonstracije približno četiri sata, pojašnjavaju iz Ministarstva, a prijave su moguće na stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede ili telefonski na 091/2287-115. D.S.R.
Demonstracija počinje u 9 sati, očekivano je trajanje približno četiri sata, potrebno je prijaviti se

Možda ste propustili...

ČELNIK ŽO HSU-a VINKOVIĆ PORUČIO UNIVERZALU:

"Jedva čekam sudski postupak vezan uz klevetu"

BESPLATNE ULAZNICE ZA SVE OSNOVNOŠKOLCE

Na bazene u Belom od ovog četvrtka

JEDINSTVEN DOGAĐAJ ZA LJUBITELJE KONJA

U Pleternici spektakularno europsko konjičko natjecanje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JAVNOLINIJSKI PRIJEVOZ DOSTUPAN SVIMA

Prodaja prijevoznih karata porasla 91 %

2

OSNOVNE ŠKOLE ŽUPANJSKE POSAVINE

Ispratili su 292 osmaša, upisali 286 prvašića, za sada ukupno 2236 đaka

3

LJETNI VOZNI RED

Autobus vozi i do Gradskih bazena