Sport
AUSTRIJANCI: SORRY, POGRIJEŠILI SMO

Miji Wild poništen rezultat karijere
Objavljeno 13. svibnja, 2024.
Senzacionalno je odjeknula vijest kako je mlada osječka atletičarka Mia Wild na Horst Mandl Memorialu, koji je održan u austrijskom Grazu, u utrci 100 metara s preponama istrčala sjajnih 13,00. Bio bi to drugi rezultat u svijetu u U20 konkurenciji, najbrži u tom uzrastu u Europi i izjednačenje najboljeg europskog rekorda svih vremena u U18 kategoriji. To bi ujedno bio i drugi najbrži rezultat u Hrvatskoj u toj disciplini te samo dvije stotinke od norme za Europsko seniorsko prvenstvo. Nažalost, od austrijskih organizatora samo dan poslije stigle su korekcije rezultata. Utvrđeni su nekakvi problemi s mjeračem vremena, pa je samim tim objavljeno kako je u navedenom finalu predstavnica Hrvatske umjesto 13,00 na kraju istrčala 13,25 sekundi.

- Tijekom WACT-Challenger-Meetinga u Grazu (Horst Mandl Memorial) organizatori su imali tehničkih problema prilikom prijenosa podataka s mjerača vremena na softver za upravljanje rezultatima tijekom finala na 100 prepone za žene. Stoga su objavljeni krivi rezultati finala. Obavijestili smo Svjetsku atletsku organizaciju o ovom slučaju i zatražili ispravak u njihovoj bazi podataka, a naši tehničari Austrijskog atletskog saveza pomažu nakon sastanka da isprave i riješe problem - stoji u mailu koji su uputili organizatori uz isprike svim sportašima i svima ostalima zbog ovoga slučaja.

Korigirani su još neki rezultati atletičarki koji su nastupili u toj utrci. Ostao je onaj domaće predstavnice Karin Strametz, koja je pobijedila s vremenom 12,92 sekundi. Drugoplasirana Mađarica Repasi umjesto 12,99 sekundi po novom ušla je u cilj s vremenom 13,18 sekundi, a trećeplasirana Slovenka Tomičić-Prezelj, koja je prema prvim objavljenim rezultatima imala isti rezultat kao i Osječanka, po novim korigiranim rezultatima utrku je završila u vremenu 13,22 sekunde. Osječanka je utrku završila na četvrtom mjestu. Mia se ipak iz Austrije vratila sa svojim najboljim rezultatom na 100 metara prepone. U kvalifikacijama je istrčala 13,20 sekundi, što je novi hrvatski juniorski rekord u toj disciplini. Ostat će naravno žal što je skoro jedan cijeli dan pokraj njezina imena stajao senzacionalan rezultat. Ne sumnjamo da će ga Mia jednoga dana istrčati. I bolje od toga. K.Lacković
Možda ste propustili...

EUROPSKO NOGOMETNOO PRVENSTVO U NJEMAČKOJ

EURO: Počelo završno odbrojavanje

JOSE MOURINHO NOGOMETNI TRENER

Italija nije talentirana

DOBRODOŠLICA NA SVAKOM KORAKU

Sad znamo kako će to biti na prvenstvu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZBORNIK VATRENIH IMAO JE TEŠKU VEČER, PA I NOĆ

Nije lako i ugodno, ali sad ne smijemo potonuti, još je uvijek sve u našim rukama

2

VATRENI SE MORAJU VADITI, A SLJEDEĆI SUPARNIK VRLO OPASAN

Albanci su časno pali, sad sve karte bacaju na srijedu i kako dobiti Hrvate

3

FINALE ZLATNE EUROPSKE LIGE ODBOJKAŠA

Ukrajina rastužila domaće
navijače u Gradskom vrtu