TvObzor
NAGRAĐIVANI DOKUMENTARAC REGGAE GRUPE BRAIN HOLIDAYS

”Bite of Paradise” dostupan online
Objavljeno 15. rujna, 2023.

Dokumentarni film “Bite of Paradise” naših pionira reggaea Brain Holidaysa širokoj je publici dostupan i online, na YouTube kanalu Dallas Recordsa. Ovim su nagrađivanim dokumentarcem ovjekovječili nastanak svog petog studijskog albuma “Jamaican Connection”.- Sve što smo htjeli postići kao bend već se dogodilo tijekom snimanja i izdavanja albuma; ispunili smo svoje snove. “Bite of Paradise” trebao je dokumentirati te trenutke naše male pobjede i predstaviti ih svijetu. Glavni lik filma i dalje je glazba, a jedina svrha i nada ovog dokumentarca je predstaviti našu glazbu kroz drukčiji medij i široj publici - ispričala je redateljica Magda Mas.

Tijekom 2022. film je na raznim regionalnim festivalima vidjela mnogobrojna publika, a na 16. izdanju DORF-a u Vinkovcima proglašen je najboljim filmom festivala: “Film ‘Bite of Paradise’ autorice Magde Mas povest će vas na intimno putovanje s reggae-bendom Brain Holidays na izvorište, u Jamajku. Od prve minute imate dojam da ste tamo, zajedno s njima. Ovo je kratka priča o svojevrsnom hodočašću ekipe zanesenjaka iz Hrvatske, koji nakon višemjesečnih priprema odlaze u Kingston snimiti album u legendarnom studiju Boba Marleya, Tuff Gong. Jednostavno, ali ne i banalno poredana priča, s mnoštvom dokumentarističke građe koja je zanatski posložena, čini ovaj film koncepcijski i izvedbeno najuspješnijim na ovogodišnjem DORF-u. Kompletna radnja odvija se organski i spontano, a dvije paralelne priče dobro se prepleću, ne remeteći jedna drugu, naprotiv, dopunjujući se fino do kraja.”

Njihova glavna lokacija na otoku, studio Tuff Gong, u vlasništvu je obitelji Marley i smatra se najprestižnijim i najopremljenijim studiom na cijelom Karipskom otočju, a istovremeno je vrhunski tonski studio s najvišim svjetskim ugledom te bogate povijesti u očuvanju tradicije reggae-glazbe. Iskustvo uopće bivanja u kolijevci i prijestolnici reggaea neizmjerno je i nezaboravno, koje će članovi Brain Holidaysa nositi sa sobom do kraja života i implementirati u daljnji rad. D.M.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OD 23. RUJNA NA HTV1

Druga sezona serije “Hotel Portofino” snimana u Hrvatskoj

2

PRVU EPIZODU NE PROPUSTITE 24. RUJNA NA NOVOJ TV

Kreće jubilarna sezona “Supertalenta”

3

PRVU EMISIJU POGLEDAJTE U NEDJELJU NA HTV1

Kreće 11. sezona ”Volim Hrvatsku”