TvObzor
PRIKAZIVANJE U PRIME TIMEU OČEKUJE SE POČETKOM LISTOPADA

Pala posljednja klapa HRT-ove serije “Gora”
Objavljeno 18. kolovoza, 2023.

Na sljemenskim je obroncima početkom tjedna pala posljednja klapa nove igrane serije "Gora", koju za Hrvatsku radioteleviziju proizvodi neovisni proizvođač Antitalent, a čije se prikazivanje u prime timeu na Hrvatskoj televiziji očekuje početkom listopada.Iza glumačke i producentske ekipe je 98 dana snimanja: od početka travnja do sredine kolovoza ekipa "Gore" provela je na setovima u Gorskom kotaru i okolici Zagreba i Samobora, a snimanje je dovršila na obroncima Zagrebačke gore, u parku prirode Medvednica.

"Gora" je proceduralna dramska serija u 22 nastavka, u čijem je središtu tim gorskih spašavatelja. U svakoj epizodi, u trajanju od 45 minuta, oni se bave novim slučajem potrage i spašavanja, iza kojeg nerijetko stoje ilegalne aktivnosti, prirodne nepogode, nemar i neopreznost, ali i vedrije teme, poput vječno nepripremljenih turista. No osim spašavanjem života i sprječavanjem većih nesreća naši heroji bave se i osobnim problemima ljudi u teškim životnim situacijama, otuđenima, osamljenima i onima koji se teško odlučuju potražiti pomoć. Serija time otvara društveno relevantne teme poput međuvršnjačkog i online nasilja, smjene generacija, otuđenja, odrastanja, spolne ravnopravnosti i mnogih drugih.

U "Gori", uz hrabrost i požrtvovnost junaka, u mnogim situacijama od velike je pomoći i humor i smijeh - uz puno prijateljstva, podrške i ljubavi. U glavnim ulogama su: Kristijan Petelin, Ugo Korani, Sandra Lončarić, Dinka Vuković, Aleksandar Cvjetković, Barbara Nola, Jasmin Mekić, Lucija Rukavina i Romina Tonković. U uzbudljivim akcijskim scenama uz glumce i kaskadere su i profesionalni spašavatelji, pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), koji su otpočetka bili uključeni u stvaranje igrane serije kako bi slučajevi i akcije bili autentični i korisni.

Scenaristi "Gore" su Maja Pek-Brünjes, Dora Šustić, Daria Stilin i Rene Gallo, direktori fotografije su Ivan Zadro, Filip Kos i Stanko Herceg, a montažeri Ana Štulina, Tomislav Josipović, Sandra Mitić, Ivan Živalj i Anita Jovanov. Seriju, pretpremijerno prikazanu na 29. izdanju Sarajevo Film Festivala, režiraju Mladen Dizdar, Aldo Tardozzi i Radislav Jovanov Gonzo. Producent "Gore" je Danijel Pek (Antitalent), a urednica serije Jelena Milošević (HRT).

Nema sumnje da će serija "Gora", u kojoj se prepleću snaga prirode, hrabrost i rizik, prijateljstvo i ljubav, biti hit po ukusu gledatelja HTV-a. D.M.
Glume Kristijan Petelin, Ugo Korani, Sandra Lončarić, Dinka Vuković, Aleksandar Cvjetković, Barbara Nola i drugi

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana