Crna kronika
ČETVERO PRIJAVLJENIH U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Prijevara od pola milijuna eura
Objavljeno 2. lipnja, 2023.
Zbog sumnje da su subvencijskom prijevarom i drugim kaznenim djelima počinili štetu od gotovo 500 tisuća eura, osječko-baranjska policija kazneno će prijaviti tri muškaraca, od 55, 45 i 41 godinu, te osumnjičenu 43-godišnjakinju. Policija sumnja da je 2015. i 2016. godine 41-godišnjak, kao odgovorna osoba jedne od uključenih tvrtki, ispostavio tri neistinita računa za neobavljene radove krčenja i obrade zemljišta 45-godišnjaku, koji je vlasnik poljoprivrednog obrta, u iznosu većem od 290 tisuća eura.

Na temelju takvih računa je 45-godišnjak podnio zahtjev za potporu, te mu je nadležna agencija isplatila 70 posto fakturiranog iznosa, oko 200.000 eura, nepripadajuće potpore. S ciljem prikrivanja nezakonitog raspolaganja dobivenom potporom, počinitelji su, smatra policija, počinili više kaznenih djela kojima su oštetili više pravnih osoba, a sebi pribavili protupravnu imovinsku korist. Tijekom kontrole u veljači 2022. radi prikrivanja nezakonito dobivene potpore 43-godišnjakinjaje kao upraviteljica braniteljske zadruge nadležnoj agenciji dostavila krivotvorenu narudžbenicu i račun tvrtke.

Ukupna nastala materijalna šteta procjenjuje se na više od 490 tisuća eura, a osumnjičenike se tereti za kaznena djela subvencijske prijevare, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, ističu u policiji. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RODITELJIMA ODUZETA OBA DJETETA

Djeci nisu osigurali hranu i grijanje, gledali su sebe

2

RAZBIJEN KOKAINSKI KARTEL

Među uhićenim dilerima i Hrvati

3

UHITILI SU GA

Povezao pa oteo djevojku