TvObzor
EKSKLUZIVNA DRAMATIZACIJA DOGAĐAJA KOJI SU UZDRMALI SVIJET

Trovanja u Salisburyju
Objavljeno 26. svibnja, 2023.

Serija “Trovanja u Salisburyju” (“The Salisbury Poisonings”) ekskluzivna je dramatizacija događaja koji su dominirali vijestima i uzdrmali svijet. Bio je to događaj bez presedana - trovanje novičokom ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćeri Julije u Salisburyju 2018.Istražujemo posljedice iz perspektive triju ključnih osoba: policijskog narednika Nicka Baileyja, koji se, ne znajući, i sam kontaminirao u izvršavanju svojih dužnosti, Tracy Daszkiewicz, odlučne lokalne ravnateljice službe javnoga zdravstva, koja se borila da zaštiti stanovnike Salisburyja prije nego što situacija izmakne kontroli te tragične priče Dawn Sturgess, nevine žrtve smrtonosne kontaminacije.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) seriju prikazuje od utorka do četvrtka, od 30. svibnja do 1. lipnja, na Drugom programu (HRT-HTV2) u kasnovečernjem terminu.

U prvoj epizodi hitne službe jure u prometno središte Salisburyja, gdje nalaze Sergeja i Juliju Skripalj onesviještene. Uzrok njihove bolesti nije poznat. Slučaj istražuje policajac Nick Bailey. Nakon posjeta domu Skripaljevih i on se razboli. Tracy Daszkiewicz, ravnateljicu Službe za javno zdravstvo Wiltshirea, zovu na izvanredan sastanak tima za protuterorističku djelatnost i zadužuju za javno zdravlje. Whitehall i vlada su na vezi, spojeni na zvučnik. Tracyn život se mijenja u trenu. Užasnuta je. Epizoda se prikazuje 30. svibnja u 23.20.

Stanje narednika krimpolicije Nicka Baileyja pogoršava se. Istodnobno Tracy Daszkiewicz muči se da zaštiti lokalno stanovništvo od brojnih ostataka novičoka koje pronalaze diljem grada. Drugi nastavak na rasporedu je 31. svibnja u 23.25.

Na sastanku građana Tracy napadaju iz publike unatoč njezinu neumornom radu. Stanovnici Salisburyja žele znati istinu. Kad se Nick i Sarah vrate kući, vide da je potpuno ispražnjena i da će sve što su imali morati biti spaljeno, ali bar je on ostao živ. Konačno, kada su prestali nalaziti tragove otrova, a kontamirana su područja očišćena, čini se da bi se život u Salisburyju mogao vratiti u kakvu-takvu normalu. U četvrtak, 1. lipnja, u 22.30 ne propustite treći nastavak serije čiju režiju potpisuje Saul Dibb, a scenaristi su Adam Patterson i Declan Lawn.

Uloge u seriji “Trovanja u Salisburyju” imaju Anne-Marie Duff, William Houston, Rafe Spall, MyAnna Buring, Annabel Scholey, Darren Boyd, Nigel Lindsay, Amber Agar, Johnny Harris, Melanie Gutteridge, Ron Cook, Stella Gonet, Duncan Pow, Emma Stansfield i Mark Addy. D.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: MARIO VRBANAC, DISKORDIA

53DE ima veliki potencijal obogatiti kulturnu i zabavnu ponudu u Petrinji i šire

2

SPECIJALITET IZ SPORTSKE REDAKCIJE NOVE TV

Dosad najzabavnije praćenje Eura

3

PRVU SEZONU KRIMINALISTIČKE SERIJE POGLEDAJTE 7. LIPNJA

“Potraga za zločincem” na HRT-u