TvObzor
PRVI DIO POGLEDAJTE 13. SVIBNJA

Dvodijelna serija “Anina zagonetka” na HTV1
Objavljeno 12. svibnja, 2023.

U povijesnim knjigama stoji da je mrtva - da su je 1918. godine s ostatkom njezine obitelji ubili boljševički revolucionari. Godinama poslije, nakon niza kratkih prisjećanja, jedna siromašna mlada žena tvrdi da joj je otac bio car Nikola II., majka carica Aleksandra, a da je ona velika kneginja Anastazija Romanova, njihovo jedino preživjelo dijete i nasljednica ruskog prijestolja. Ne propusite u subotu, 13. svibnja, na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) u 17.25 prvi dio dvodijelne serije “Anina zagonetka” (“Anastasia: The Mystery of Anna”).Priča se vraća u vrijeme uoči revolucije. Prikazano je njezino djetinjstvo u kraljevskoj obitelji, očeva abdikacija, njihovo zatočenje u Sibiru i posljednja noć, kad su odjeknuli hitci koji su označili kraj jedne dinastije. No sad se Ana mora boriti kako bi polagala pravo na ime i titulu za koje smatra da joj pripadaju. Isprva joj nitko ne vjeruje, a i sjećanja su joj potisnuta zbog katastrofalnih događaja koje je proživjela. Uz pomoć dr. Hausera izranjaju žive slike iz njezine prošlosti, pa postaje uvjerena u svoj pravi identitet. Ostatak obitelji Romanov, međutim, ostaje sumnjičav. Jedini joj je saveznik princ Erich von Horndorff, koji se u nju i zaljubio.

Suočava se s raznim članovima obitelji i posluge koji su je poznavali dok je bila dijete, no, nažalost, ne mogu doći do jedinstvenog zaključka. Glavni joj je protivnik veliki knez Kiril Vladimirovič Romanov, koji je sljedeći u redu za prijestolje. Carici majci prepuštena je konačna odluka, ali ona, na nesreću, umre prije nego što je vidjela Anu. Potom se Anastazija, samo s princom Erichom na svojoj strani, mora boriti na europskim sudovima kako bi jednom zasvagda dokazala da je prava nasljednica jednog od najvećih carstava u povijesti.

U američko-austrijsko-talijanskoj biografskoj miniseriji “Anina zagonetka”, snimljenoj 1986., glume Amy Irving (Anastazija “Ana” Anderson), Olivia de Havilland (Maria Feodorovna), Jan Niklas (princ Erich von Horndorff), Nicolas Surovy (Sergey Markov), Susan Lucci (Darya Romanoff), Elke Sommer (Isabel Von Hohenstauffen), Edward Fox (dr. Hauser), Claire Bloom (carica Aleksandra), Omar Sharif (car Nikola II.), Sydney Bromley (Herbert), Arnold Diamond (dr. Markov), Rex Harrison (veliki knez Kiril Vladimirovič Romanov) i mnogi drugi. Producenti su Lance H. Robbins i Cheryl Saban, scenarij potpisuje James Goldman, a redatelj je Marvin J. Chomsky. D.M.
Možda ste propustili...

FEDERER: TWELVE FINAL DAYS

Smiraj karijere velikog Švicarca

“OSVETA DESNE RUKE” STIGLA U KINA DILJEM HRVATSKE

Okrutni triler o osveti i obitelji

PRVA EPIZODA NA RASPOREDU JE 17. LIPNJA

“Metropolitanci” ponovno na HRT-u

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: MARIO VRBANAC, DISKORDIA

53DE ima veliki potencijal obogatiti kulturnu i zabavnu ponudu u Petrinji i šire

2

SPECIJALITET IZ SPORTSKE REDAKCIJE NOVE TV

Dosad najzabavnije praćenje Eura

3

PRVU SEZONU KRIMINALISTIČKE SERIJE POGLEDAJTE 7. LIPNJA

“Potraga za zločincem” na HRT-u