Regija
VUKOVARSKI VODOTORANJ

Posjetitelji im dolaze
iz svih krajeva svijeta
Objavljeno 6. veljače, 2023.
Zadovoljni prihodima, najavili širenje ponude, raspisana javna nabava za novu suvenirnicu
VUKOVARČelnici Vukovara i direktorica Vukovarskog vodotornja - simbola hrvatskog zajedništva d.o.o. Mirela Janković predstavili su na konferenciji za novinare rezultate rada Vodotornja u prošloj godini.Poručili su kako su godinu obilježili pozitivni rezultati, a završena je s nešto više od 111 tisuća posjeta. Kako je navedeno, i broj zaposlenih i financijski pokazatelji svjedoče atraktivnosti ovog objekta.

- Danas zapošljava 23 ljudi, prihodi su iznosili 5,7 milijuna kuna, dok je ostvarena dobit od 2,5 milijuna kuna. Ovi podaci pokazuju koliko je bio dobar potez ići u smjeru sanacije i obnove Vodotornja i to ne samo u simboličnom smislu, koji je nemjerljiv i nesporan, već i iz aspekta turističke atraktivnosti Vukovara i hrvatskog Podunavlja, kao i iz aspekta profitabilnosti i poslovanja privatnika, smještajnih i ugostiteljskih objekata na području grada i njegove okolice. Imamo tvrtku u turizmu koja bilježi dobre financijske rezultate - rekao je gradonačelnik Ivan Penava, zahvalivši se i ovom prigodom svima koji su na bilo koji način sudjelovali u obnovi.

Najavljena su i daljnja ulaganja u Vodotoranj, uz pojašnjenje kako je raspisana javna nabava za novu suvenirnicu, što predstavlja investiciju vrijednu tri milijuna kuna. Ona će pridonijeti dodatnoj atraktivnosti i podizanju razine kvalitete sadržaja koje nudi posjetiteljima iz svih dijelova svijeta.

Prema službenim podacima, Vodotoranj je od njegova otvorenja, 30. listopada 2020. godine, posjetilo više od 210 tisuća posjetitelja, od čega ih je u prošloj godini bilo 111.133.

Mirela Janković je podsjetila kako je ovaj objekt bio i mjesto brojnih manifestacija, pri čemu je sadržaj koji nudi posjetiteljima iz godine u godinu sve bogatiji.

- Iza nas je uspješna poslovna godina. U usporedbi s 2021. godinom posjete su povećane za 30 posto, a prihodi su nam rasli za 20 posto. Budući da se naši posjetitelji iznova vraćaju, nastojimo uvoditi nove sadržaje, pa smo postavili ploče s QR kodovima kako bi posjetitelji mogli vidjeti kako je Vodotoranj izgledao prije obnove i konzervacije. U tijeku su i dva projekta za koja su osigurana sredstva; ERASMUS+ i projekt proširene stvarnosti. Onima koji nas nisu u mogućnosti posjetiti nudimo mogućnost virtualnog obilaska - izjavila je Janković.

Dragana Korpoš
GODIŠNJE ULAZNICE ZA VUKOVARCE
Direktorica Vodotornja je rekla kako od 1. veljače ove godine građani Vukovara imaju opciju kupiti godišnju ulaznicu na blagajni Vodotornja, uz predočenje osobne iskaznice. Kupnjom ulaznice u iznosu od 20 eura imaju mogućnost posjetiti objekt 10 puta u godini dana. Naglasila je kako nekoliko puta godišnje imaju besplatni ulaz za sve posjetitelje, a tu je mogućnost iskoristilo ukupno 3500 ljudi.

- Mnogobrojne pozitivne Google recenzije, kojih je više od 5000, svjedoče da radimo dobro i potiču nas na još bolji rad u budućnosti. Osim posjetitelja iz Hrvatske dolazi nam dosta stranaca, uključujući i one koji kruzerima uplove u Vukovar - navela je.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

2

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

3

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak