Sport
POVRATAK PUBLIKE

Osijeku su se dijelili likeovi
Objavljeno 12. lipnja, 2022.

Vezani članci

UKRAJINSKI GIMNASTIČAR NA DOBRO WORLD CUPU

Radivilov: Vratit ćemo se u Mariupolj jednoga dana, ali tko zna kad

DOBRO WORLD CUP 2022

Tri zlatna mušketira i Ana sa srebrninom

Još od 2019. godine nije bilo publike na gimnastičkim natjecanjima u Osijeku. Prošle godine DOBRO World Cup održan je bez publike, a prethodne 2020. godine prvi put od prvoga izdanja 2009. godine uopće se nije natjecalo, zbog svima nama dobrih razloga. Tri godine je proteklo, možda je i to utjecalo na Osječanke, Osječane, Slavonce, sve ljubitelje gimnastike, jer dvorana u Gradskom vrtu nije bila ispunjena do posljednjeg mjesta, što definitivno zaslužuje jedan događaj. Ne znači to nikako kako atmosfera nije bila lijepa, sportska, poticajna za sve gimnastičarke i gimnastičare, ne samo hrvatske koji su, naravno, imali i najveću podršku.

- Meni je ovdje atmosfera bila bolja negoli na Olimpijskim igrama gdje, na žalost, nije bilo publike. Ovdje je publika bila sjajna - iskreno će reći Njemica Pauline Schaefer Betz, jedna od najvećih međunarodnih zvijezda 13. DOBRO World Cupa, pobjednica na gredi.

Lijepu je podršku, ne samo u sportskom smislu, dobio i Igor Radivilov, pobjednik na preskoku. Posebno je među publikom odjeknulo kada je službeni spiker Marin Bilandžić otkrio da je rodom iz Mariupolja. A kako se tek navijalo za Aurela, Robija, Filipa, Tina i Anu? Definitivno postoji neka “tajna veza” između Osijeka i Ane Đerek, koja je nakon oba svoja finalna nastupa dijelila “puse” publici. Znali su prepoznati gimnastičku vrijednost. Nagradili su svaki odlično izveden element, pozdravili su u subotu Roberta Seligmana, koji se na najljepši mogući način zahvalio na bezrezervnoj podršci svih ovih godina, a osječka publika Robiju je samo još jednoma čestitala ne samo na subotnjoj pobjedi, nego i na svemu ostvarenom na Svjetskom kupu u Osijeku i tijekom karijere. Osim pljeskom i uzvicima, publika je svaku gimnastičku izvedbu “nagradila” i srcima i likeovima. Koji su se dijelili i na društvenim mrežama diljem svijeta, odnosno gdje god da je viđena slika ovaj vikend iz Osijeka. Oni najmlađi u publici ovaj put nisu se samo družili s kunom Gymijem, maskotom DOBRO World Cupa. Gymi je ovaj put dobio kolegicu u simpatičnoj Gici Dobrici. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike