Kultura
JEDNA NACIONALNA I ČAK DVIJE MEĐUNARODNE KATEGORIJE

2. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije
Objavljeno 21. travnja, 2020.
Ekonomski fakultet u Osijeku i ove je godine organizirao Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije. Riječ je o natjecanju koje sadrži jednu nacionalnu kategoriju - Kreativni sat, namijenjenu srednjoškolcima, i čak dvije međunarodne kategorije - Kreativni kalendar za srednjoškolsku populaciju i Kreativni planet usmjerenu studentskoj populaciji. Kako je krovna tema ovogodišnjeg natjecanja osvajanje glagoljicom, partnerska je ustanova Filozofski fakultet, a prodekanica Milica Lukić članicom je Organizacijskog odbora.


Bitno je istaknuti da je Organizacijski odbor okupio ugledna inozemna i domaća imena osječkog Sveučilišta, iz država bližega okruženja (Slovenija, Srbija) te iz Sjedinjenih Američkih Država.


Voditeljica Milenijskog natjecanja, Josipa Mijoč, ističe kako se na 2. natjecanje prijavio neočekivano veliki broj natjecateljskih timova te je radi iznimne kvalitete poslanih rješenja donesena odluka o online održavanju natjecanja. Članovi Prosudbenog povjerenstva svako rješenje ocjenjuju prema šest elemenata (kreativnost, razumljivost, osvojenost, primjenjivost, primjena digitalne tehnologije i popularizacija znanosti). Pobjednike Rješenja s najviše ostvarenih bodova proglašava dekan EFOS-a prof. dr. sc. Boris Crnković 25. travnja 2020. u 17 sati mrežnim putem, s pomoću platforme Zoom. Ceremonija proglašenja pobjednika bit će javna, a pozivnica za pristupanje ceremoniji proglašenja oglašena je na službenom mrežnom mjestu Natjecanja (milenijsko.efos.hr) i otvorena je svim zainteresiranim građanima.

Osvojene nagrade pobjednicima će biti uručene na Gala Vodikovoj svečanosti u okviru Kreativne riznice, koja se očekuje u listopadu 2020. Nakon provedenog natjecanja najbolja rješenja oglasit će se na mrežnoj stranici natjecanja (milenijsko.efos.hr). Ekonomski fakultet u Osijeku tako promovira idejna rješenja temeljena na baštini, a ostvarena u sektorima kreativne industrije. Milenijsko je natjecanje potvrda kako se kreativni potencijali mladih osoba mogu poticati i u doba izolacije i u doba globalnog izoliranja. N.Vek.
Nagrade će pobjednicima biti uručene na Gala Vodikovoj svečanosti Kreativne riznice u listopadu 2020.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VOJA BRAJOVIĆ NAGRAĐEN NA 36. GAVELLINIM VEČERIMA

Važno je da ljudi shvate koliko je kazalište bitno

2

U PODRUMU VARAŽDINSKOG STAROG GRADA

Putujuća izložba "1903. u Hrvatskoj"

3

DK BRANKA MIHALJEVIĆA U OSIJEKU

Za “Mrletove priče o niŠČemu”
zaslužne su i njegove dvije kćeri