Regija
TRI GODINE POSAO ZA 30 ŽENA

Prihvatili 180 starijih osoba, prijavljene 252
Objavljeno 14. svibnja, 2024.
DONJI MIHOLJAC - U Poduzetničkom inkubatoru Osvit u Donjem Miholjcu predstavljen je projekt ‘‘Zajedno kod kuće - potpora starijim osobama za neovisan život‘‘, čiji je cilj uključivanje teže zapošljivih žena na tržište rada i unaprjeđivanje kvalitete života osoba starije dobi, čime se smanjuje socijalna isključenost obiju kategorija.

Projekt je u okviru poziva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za dodjelu nepovratnih sredstava u okviru projekta ‘‘Stariji u fokusu - pomoć u kući za očuvanje dostojanstva‘‘ prijavio Grad Donji Miholjac te mu je odobreno 1.450.000 eura. Sredstva za realizaciju projekta osigurao je Europski socijalni fond. Partneri su na projektu ‘‘Zajedno kod kuće - potpora starijim osobama za neovisan život‘‘ Općina Magadenovac, Općina Marijanci i DUGA, Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti Donji Miholjac.

Voditelj projektnog tima DUGA-e, Marko Majdenić, istaknuo je kako je u sklopu priprema za provedbu projektnih aktivnost bio znatno veći interes krajnjih korisnika od predviđenog broja koji ispunjavaju uvjete, odnosno prijavile su se 252 starije osobe, a prihvaćeno je 180.

Posao je dobilo 30 žena na tri godine, a kvalitetnu pomoć u kući dobit će 180 starijih osoba na području grada Donjeg Miholjca te općina Magadenovac i Marijanci.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić istaknuo je značenje toga projekta za zajednicu.

- Ovaj projekt ima značajnu vrijednost jer je njime omogućeno zapošljavanje teško zapošljivih žena, a ujedno je osigurano i pružanje pomoći i potpore starijim korisnicima. Kroz razgovore i pratnju pružat će emocionalnu podršku i pomoć u raznim društvenim aktivnostima, a sve kako bi se starije osobe osjećale uključenima u društvo i prevenirala se njihova institucionalizacija - rekao je Aladić.

Žene su zaposlene preko javnog oglasa za prijam u radni odnos. Obavljat će kućanske poslove i druge poslove vezane uz skrb starijih osoba. Uglavnom će raditi na održavanju i čišćenju stambenog prostora korisnika te održavanju osobne higijene. Također, obavljat će usluge dostave namirnica i lijekova te pripremati jednostavnije obroke. Osim toga, pomagat će u ostvarivanju različitih prava korisnika i u njihovoj socijalnoj integraciji. S. Fridl
Možda ste propustili...

ŽALE SE DA JE U ČOLNIĆEVOJ NEIZDRŽIVO

Kao da smo na autocesti: Ulicom dnevno projuri 2600 auta

SPORTSKE IGRE ČLANOVA HVIDR-E VPŽ

Najbolji putuju na državni ŠNIDOR

BAZENI PRIVREMENO ZATVORENI ZBOG PUKNUĆA U STROJARNICI

Puknuo spoj cijevi, ponovno na kupanje sredinom tjedna

Najčitanije iz rubrike