Svijet
"POREMEĆAJ U SUSTAVU"

Veliki dio Kenije bez struje
Objavljeno 2. svibnja, 2024.

NAIROBI - Nestanak električne energije pogodio je veći dio Kenije u četvrtak navečer, objavio je distributer električne energije Kenya Power, okrivljujući za to "poremećaj u sustavu".

"Žalimo zbog svih neugodnosti koje su nastale i pozivamo naše kupce na strpljenje dok radimo na ponovnom uspostavljanju normalnog napajanja električnom energijom što je prije moguće", stoji u priopćenju tvrtke Kenya Power.

Do prekida opskrbe strujom u većem dijelu zemlje došlo je dok se Kenija suočava s olujnim kišama koje su uzrokovale poplave, ostavivši najmanje 188 mrtvih i 165.000 raseljenih.

Osim glavnog grada Nairobija, u kojem živi oko 5 milijuna ljudi, nestanak struje pogodio je i druge gradove, među ostalim Mombasu.

"Nestanak struje pogodio je većinu dijelova zemlje, uključujući Nakuru, Kisumu, Mombasu, Nyeri, Eldoret i druga područja, budući da je problem u glavnoj mreži", rekao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman za agenciju AFP.

Nestanci struje česti su u Keniji: u kolovozu prošle godine nekoliko je gradova, kao i međunarodna zračna luka Nairobi, nekoliko sati bilo bez struje zbog poremećaja u sustavu.

(Hina)

Najčitanije iz rubrike