Sport
MEMORIJALNI TAEKWONDO TURNIR BLJESAK

Juniorke TKD-a Osijek u Novskoj su bile najbolje
Objavljeno 2. svibnja, 2024.
U organizaciji Taekwondo kluba Ogrc iz Novske održan je 18. memorijalni turnir Bljesak 1995. u čast vojno-redarstvene akcije u kojoj je oslobođena zapadna Slavonija. Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba, a natjecali su se u borbama i kicku odnosno udaranju u vreću s elektronskim oklopom, a cilj je ostvariti što više udaraca u zadanom vremenu.



Tradicionalno na Bljesku nastupaju i članovi Taekwondo kluba Osijek. Na natjecanju u kicku zlatnu medalju osvojio je Sebastijan Skočibušić, broncom se okitio Luka Pintar, a za ostatak se natjecatelja u kicku organizator pobrinuo da dobije utješne medalje. U borbama Domagoj Ljevar osvojio je brončanu medalju kod mlađih kadeta, a isti rezultat ostvarila je i Nives Horvat kod mlađih kadetkinja. Lorena Mioč izgubila je u borbi za medalju od Mije Crnković (Brod) u vrlo izjednačenoj borbi. Uma Vignjević također je izgubila borbu za medalju kao i kadeti Fran Đurkas i Leon Jošić.



U juniorskoj konkurenciji Nina Vicković osvojila je srebrnu medalju, izgubivši od Magdalene Krmpotić iz Brinja u posljednjim sekundama obje runde. U finalu je poražena i Paola Kovač. Dora Dragovan i Dea Marković osvojile su zlatne medalje. Dora je u finalu svladala domaću predstavnicu Barbaru Rebrović, a Dea Marković u finalu je svladala Emu Štimac iz Grobnika. Pripala joj je i titula najbolje juniorke turnira. U ukupnom plasmanu juniorki Taekwondo klub Osijek osvojio je prvo mjesto. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike