Mozaik
PREMIJERA

Seinfeldov film je na Netflixu
Objavljeno 2. svibnja, 2024.
Iako je zašao u treću životnu dob i proslavio svoj 70. rođendan ovih dana, slavni komičar Jerry Seinfeld itekako je aktivan te ćemo ga od 3. svibnja moći gledati u njegovu redateljskom debiju u Netflixovu filmu "Unfrosted: The Pop-Tart Story". On film režira, glumi u njemu, ali je i jedan od scenarista te producenata. Osim njega glumačku ekipu čine još neka dobro poznata glumačka imena, primjerice Hugh Grant, Jon Hamm, Christian Slater, Bill Burr… Film govori o stvarnim povijesnim osobama, no sama je radnja potpuno izmišljena. Kako stoji u službenom sinopsisu, "godina je 1963., a Kellogg‘s i Post, zakleti rivali kada je proizvodnja pahuljica u pitanju, utrkuju se u stvaranju proizvoda koje će zauvijek promijeniti lice doručka. Priča je to o ambiciji, izdaji, (ne)uspjehu i - šećeru".

Premijera filma u Los Angelesu privukla je brojne poznate osobe i Jerryjeve prijatelje, no najviše je pozornosti privukao Kramer. Legendarne zvijezde jedne od najomiljenijih serija svih vremena, Jerry Seinfeld i Michael Richards, koji je glumio Kramera, ponovno su se okupili na crvenom tepihu. Ovo je ujedno prvo Richardsovo pojavljivanje na crvenom tepihu u punih osam godina. Richards se inače držao poprilično neprimjetno posljednja dva desetljeća, nakon što je u studenome 2006. godine u javnost procurio njegov rasistički govor u klubu Laugh Factory u Hollywoodu. Nakon toga nije mogao dobiti nove uloge niti je bio dobrodošao na javnim događanjima u filmskoj industriji.

Kritičari koji su već pogledali film "Unfrosted" hvale ga premda nema klasičnog glavnog junaka ni uobičajenu fabulu. Sudeći po recenzijama, dugometražna komedija "ni o čemu" nalik je na osnovnu premisu njegove serije "Seinfeld" jer i tu se prema komičarevim često citiranim riječima radi "ni o čemu". Upravo je streaming platforma Netflix još 2021. godine kupila Seinfeldov sitcom za 500 milijuna dolara. T.K.
Najčitanije iz rubrike