Sport
KRAJ SEZONE: OPERIRAN BOJAN BOGDANOVIĆ

Propao povratak u reprezentaciju?
Objavljeno 1. svibnja, 2024.
Ponajbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović zadobio je težu ozljedu gležnja, zbog koje je, prema dostupnim informacijama, već završio na operativnom stolu.

Bogdanović se ozlijedio u četvrtoj utakmici prve runde NBA doigravanja između Philadelphije i New Yorka, u kojoj su njegovi Knicksi pobijedili u gostima, te tako poveli 3-1 u seriji prvog kruga doigravanja Istočne konferencije.

Bogdanović je na parketu proveo tek nešto više od jedne minute kada je nakon jednog duela Francuz Nicolas Batum pao na njegov lijevi gležanj. Ozbiljnost ozljede bila je odmah primjetna, 35-godišnji hrvatski košarkaš je po povratku u New York obavio magnetsku rezonancu, a ona je pokazala ozbiljnija oštećenja gležnja. Bilo je, kažu upućeni, odmah jasno da će biti potreban operativni zahvat. Naš košarkaš, inače, na rasporedu ima i operaciju zgloba lijeve ruke, koji ga muči od početka godine, a posljednje je utakmice igrao trpeći velike bolove.

Sve to, čini se, znači da Hrvatska neće moći računati na Bogdanovića u kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Parizu, koji se igra krajem lipnja, gdje se popularni Babo trebao, na nagovor izbornika Josipa Sesara, vratiti u reprezentaciju, prvi put nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP u košarci koje su završile u ljeto 2022.

S obzirom na to da je Bogdanović nedavno napunio 35 godina, a ugovor za sljedeću sezonu s Knicksima nije mu zajamčen (ako ga Knicksi ne potvrde, morat će mu platiti dva milijuna dolara i dati mu papire da je slobodan), pitanje je kakva je općenito njegova košarkaška budućnost. Drugim riječima, nastavak karijere ovisit će o tome koliko će trajati oporavak od spomenutih operacija. S obzirom na to da je u nedjelju navečer dobio štake, ali se njima nije mogao služiti jer na lijevu nogu nije mogao stati a lijevom se rukom osloniti na njih, pred našim su igračem turobni dani. Prema najkonzervativnijim procjenama oporavka, javljaju Sportske novosti, Bogdanović bi na parket mogao do kraja kalendarske godine.

Krilni igrač iz Mostara, inače, najbolji je hrvatski strijelac u NBA-u, a prije Knicksa igrao je za Netse, Pacerse, Jazz i Pistonse.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike