Regija
OBILJEŽEN DAN BELIŠĆA

Uručena su gradska
priznanja zaslužnima
Objavljeno 1. svibnja, 2024.

Vezani članci

DINKO BURIĆ GRADONAČELNIK BELIŠĆA

Industrijski grad jedinstven je u RH po demografskim mjerama

BELIŠĆE - Svečana sjednica Gradskog vijeća Belišća i tradicionalno druženje građana na obali Drave, središnji događaji višednevnog obilježavanja Dana grada, održani su 30. travnja. Sjednici su, među ostalima, nazočili obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Goran Ivanović, gradonačelnici i načelnici susjednih općina i gradova, kao i predstavnici prijateljskih gradova iz Hrvatske i inozemstva.

- Belišće je grad bogate povijesti i tradicije, nadaleko poznat po industriji papira, koji je u 140 godina postojanja stvorio poticajno okruženje za dolazak brojnih investitora. Osječko-baranjska županija ima izuzetno dobru suradnju s gradskom upravom bez obzira na političko opredjeljenje, a siguran sam da će tako biti i u budućnosti. U proteklih osam godina surađivali smo u realizaciji niza projekata, od opremanja i uređenja školskih i zdravstvenih ustanova do komunalnih i infrastrukturnih projekata kojima nastojimo postići ravnomjeran razvoj čitave županije – kazao je Mato Lukić.

Zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković osvrnula se na bogatu industrijsku povijest grada, naglasivši kako je u proteklih godinu dana ostvaren niz vrijednih projekata.

– Završili smo s uređenjem Palače Gutmann i njezinih pristupnih površina, kao i izgradnjom Proizvodno-poduzetničkog inkubatora u kojem su smješteni brojni poduzetnici. Pri kraju je i realizacija projekta vodoopskrbe i odvodnje Valpovo - Belišće, zahvaljujući kojem ćemo imati novi uređaj za proizvodnju pitke vode te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. U planiranju investicija uvijek vodimo računa da one dodatno doprinesu poboljšanju kvalitete života naših sugrađana, kako u prigradskim naseljima tako i u Belišću – rekla je Vučković.

Tijekom svečane sjednice dodijeljena su i najviša gradska priznanja zaslužnim građanima i tvrtkama. Plaketu Grb grada Belišća dobili su Zdenko Glasovac, Udruga Kotličari, Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije i časna sestra Alemka Štefanko, a Plaketu "S. H. Gutmann" dobio je restoran Fontana vlasnika Danijela Nikolića.

Proslava Dana grada nastavljena je zajedničkim ručkom i druženjem na desnoj obali Drave kod hostela Belišće, gdje su članovi Udruge Kotličari skuhali grah u 600-litarskom kotliću. Za još bolju zabavu pobrinuo se TS Čuvari noći. D.S.R.
Možda ste propustili...

UGOSTIO IH ŽUPAN DAMIR DEKANIĆ

Prijam za sudionike Festivala glumca

SLAVONSKI BROD OBILJEŽIO SVOJ DAN

Počasna građanka Ivana B.-Mažuranić

KOALICIJA HNS-HSS-HSU O IZBORIMA ZA VMO, 9. LIPNJA

Pološki Jurjević: MO-ovi ne funkcioniraju zbog gradske vlasti

Najčitanije iz rubrike