Regija
20. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA

Natjecalo se 500 mališana, vrtićarci iz Cvrčka, Zeke i Palčića bili su najuspješniji
Objavljeno 1. svibnja, 2024.
Discipline: trčanje na 50 m, skok u dalj, bacanje loptice, štafeta 4 x 25 m, mali nogomet i mali rukomet
VIROVITICA - Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije i Hrvatski olimpijski odbor organizirali su u Virovitici 20. Olimpijski festival dječjih vrtića Virovitičko-podravske županije, kojemu je domaćin bila Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić.

Ta jedinstvena sportska manifestacija okupila je gotovo 500 mališana iz slatinskih dječjih vrtića Zeko i Suncokret, iz Dječjeg vrtića Suhopolje, DV-a Cvrčak iz Virovitice, DV-a Bubamara iz Donjeg Bazja, DV-a Jelenko iz Voćina, DV-a Palčić iz Orahovice, DV-a Čarobna šuma iz Špišić Bukovice i DV-a Potočnica iz Pitomače. Male natjecatelje pozdravile su i mnogo uspjeha poželjele glavna tajnica Sportske zajednice VPŽ-a Dora Međimurec i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac, a manifestaciju je otvorila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport VPŽ-a Martina Bunić.



– Zaista je lijepo, i još više pohvalno, vidjeti najviše do sada vrtićaraca na ovom jubilarnom, 20. festivalu. Zahvaljujem i svim odgajateljicama, ravnateljicama, roditeljima i organizatorima koji su izdvojili vrijeme i uložili velik trud da i ove godine imamo ovo sportsko natjecanje – rekla je pročelnica Bunić i poželjela "neka najbolji pobijedi".



Poslije svečanog mimohoda sa zastavom Olimpijskog festivala dječjih vrtića započelo je natjecanje u četiri individualne i dvije ekipne discipline. Zastupljene su bile atletske discipline trčanje na 50 metara, skok u dalj, bacanje loptice i štafeta 4 x 25 metara, te mali nogomet i mali rukomet Vrtko.



Nakon održanih natjecanja najboljima su dodijeljene pobjedničke medalje i pehari, a svi sudionici dobili su majice, kape i diplome za sudjelovanje.



Ukupni pobjednici 20. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Virovitičko-podravske županije polaznici su Dječjeg vrtića Cvrčak iz Virovitice, na drugo mjesto plasirao se Dječji vrtić Zeko iz Slatine, a treći je bio Dječji vrtić Palčić iz Orahovice.

Petar Žarković
Možda ste propustili...

’’POBUNA’’ VLASNIKA ZELENOOTOČKIH KUĆA ZA ODMOR

Prijepor izazvale cijene parcela dvostruko veće od procijenjenih

Najčitanije iz rubrike