Regija
ZA PSIHOLOŠKO I SOCIJALNO OSNAŽIVANJE

Braniteljske udruge dobile 27 tisuća eura od Županije
Objavljeno 2. svibnja, 2024.
VUKOVAR - Župan Damir Dekanić uručio je ugovore predstavnicima braniteljskih udruga koje su se javile na javni poziv "Psihološko i socijalno osnaživanje, podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata". Iz županijskog proračuna za tu je namjenu izdvojeno 27.000 eura, a potporu je ostvarilo 28 udruga, koje su dobile od 600 do 2000 eura.

- Fokusirani smo na braniteljske udruge s područja županije, a osnovni kriteriji za našu potporu jesu da su udruge najmasovnije, najaktivnije i s najboljim programima - pojasnio je župan Dekanić dodajući kako i na ovaj način žele očuvati dignitet Domovinskoga rata.

Društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora VSŽ-a dobilo je 700 eura pa je Dragutin Guzovski u ime udruge podsjetio kako su predali projekt radne i psihološke pomoći hrvatskim braniteljima, poglavito logorašima, kao najranjivijoj braniteljskoj populaciji. Udruga obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih branitelja dobila je 900 eura, koje će utrošiti, kako je rečeno, na psihološko osnaživanje svojih članova. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata dobila je 1800 eura, na čemu je zahvalio Milan Draženović, predsjednik udruge, i pozdravio najavu da će Županija nagodinu povećati sredstva za ovu namjenu. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike