Crna kronika
AKCIJA USKOKA I POLICIJE

Tužitelj i bivši pulski pročelnik navodno uhićeni zbog stornirane kazne za parkiranje
Objavljeno 30. travnja, 2024.

PULA - U akciji Uskoka i policije u utorak ujutro u Istri uhićeni su, prema neslužbenim informacijama, zamjenik županijskog državnog odvjetnika Željko Perčinlić i bivši gradski pročelnik u Puli Nebojša Nikolić koji mu je navodno stornirao kaznu za parkiranje.

Uskok je ne otkrivajući identitete objavio da je s policijom u utorak ujutro krenuo u uhićenja i tzv. hitne dokazne radnje poput pretresa i prikupljanja dokumentacije na istarskom području.

"Navedene radnje provode se na području Istarske županije u odnosu dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti", objavio je Uskok.

Dodaju da će nakon ispitivanja osumnjičenika "donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju" i o tome "pravodobno obavijestiti javnost".

Lokalni portal Istra24 piše da je Perčinlić pokušao izbjeći plaćanje parkirne kazne od 15 eura, što je rezultiralo skandalom u koji su na kraju uključeni čelni ljudi istarskog pravosuđa i gradskih pravnih službi.

Nikolić je Perčinliću navodno oprostio kaznu za nepropisnu parkiranje od 15 eura koja je zbog nedostavljanja podataka narasla na oko 700 eura.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić najavio je da će u povodu današnjih uhićenja dati izjavu za medije u 13 sati.

(Hina)

Možda ste propustili...

UHIĆENA DVA VUKOVARCA

Krali 34 puta u 5 županija

OSJEČKI POLICAJCI UHITILI 63-GODIŠNJAKA

Vozač pao na Slavoniki sa 700 grama kokaina

Najčitanije iz rubrike