Crna kronika
JEDAN OD GORIH PROMETNIH VIKENDA U 2024.

Na hrvatskim su cestama za vikend poginule četiri osobe
Objavljeno 30. travnja, 2024.
Neoprez vozača i neprilagođena brzina uzroci su tragičnih prometnih nesreća
Četiri su osobe smrtno stradale u prometnim nesrećama koje su se dogodile protekloga vikenda na hrvatskim prometnicama. Ginuli su vozači automobila i motocikala. U Osječko-baranjskoj županiji, u subotu oko 13.10, između Antunovca i Tenje, u odvodnom kanalu pronađeno je vozilo u kojem je bila osoba koja nije davala znakove života. Utvrđeno je da je došlo do prometne nesreće zbog neprilagođene brzine, pa je 42-godišnji vozač automobila s kolnika sletio u kanal. Od siline udara vozač, koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom, na mjestu je poginuo. Policija je zamolila građane, ako je netko vidio slijetanje Opel Astre u kanal, da im to jave u Postaju prometne policije Osijek osobno ili na telefonski broj 031/237-112 kako bi se točno utvrdilo što se dogodilo.

U mjestu Petrinjci, kod Sunje, u petak oko 20 sati, 22-godišnji državljanin BiH vozio je auto slovenskih registracija, a putnici u vozilu bili su 47-godišnjak i 21-godišnjak, također državljani BiH. Vozač je, pretječući kolonu, prešao na suprotni prometni trak i udario u automobil sisačkih registracija kojim je iz suprotnog smjera upravljala 27-godišnjakinja. Od siline udarca oba vozila odbačena su u kanal. U nesreći je 22-godišnjak smrtno stradao. Teže ozljede zadobio je 47-godišnjak, a 21-godišnjak i vozačica drugog automobila lakše su ozlijeđeni.

U nedjelju su smrtno stradala dva motociklista. Kako doznajemo iz zagrebačke policije, u ulici Pavučnjak u Samoboru, oko 17.45, pedesetogodišnjak je upravljao motociklom marke Honda, zagrebačkih registracija, u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do raskrižja s ulicom Bedri zbog neprilagođene je brzine prešao u suprotni prometni trak namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera, gdje je prednjim dijelom naletio na prednji dio automobila Opel Adam, zagrebačkih registracija, kojim je upravljala 40-godišnjakinja. Tijekom naleta motociklist se odvojio od motocikla te pao na kolnik i preminuo na mjestu nesreće. Vozačica i 62-godišnja putnica iz automobila lakše su ozlijeđene te im je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice.

Na državnoj cesti D-3 u mjestu Dubravci u Netretiću, u nedjelju u 16.56, smrtno je stradao još jedan motociklist. Ova se nesreća dogodila kada se 47-godišnjak kretao teretnim automobilom, riječkih registracija, lokalnom cestom iz smjera Kozalj Vrha te se prilikom dolaska na raskrižje s državnom cestom uključivao u promet, a da nije prethodno propustio sva vozila. Pri tome je oduzeo prednost motociklu, karlovačkih registracija, kojim je iz smjera Jarčeg Polja upravljao 50-godišnjak te je došlo do sudara. Od siline udara motocikl se prevrnuo na bok i otklizao, a vozač je pao na kolnik te na mjestu nesreće preminuo.

Sandra Lacić
Smrt traktorista
 
 
U dva događaja, koja policija vodi kao nesretni slučajevi, a koja su se dogodila u subotu, poginula su i dva vozača traktora. Na nerazvrstanoj cesti u Molvicama, oko 20.20, šezdesetogodišnjak je upravljao traktorom zagrebačkih registracija te je zbog neprilagođene brzine kretanja došlo do slijetanja traktora u kanal. Muškarac je preminuo na mjestu događaja, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Na nerazvrstanoj cesti u Lukavcu, oko 18.30, u Lukavcu, 64-godišnjak je upravljao traktorom sisačkih registracija te je zbog zasada još neutvrđenog razloga došlo do slijetanja i prevrtanja traktora u kanal. Muškarac je preminuo na mjestu događaja, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Možda ste propustili...

NOVČANA KAZNA OD 2110 DO 4770 EURA ILI KAZNA ZATVORA DO 60 DANA

Vozio pijan, a ne smije od 2014.

UHIĆENA DVA VUKOVARCA

Krali 34 puta u 5 županija

Najčitanije iz rubrike