Sport
MURSAŠI IZJEDNAČILI FINALNU SERIJU

Prekinuli niz prvaka i poslali jasnu poruku
Objavljeno 30. travnja, 2024.
Stigla je napokon i finalna serija odbojkaša za prvaka Hrvatske u Malu dvoranu Gradski vrt. Ambicije domaćina podržao je i lijep broj gledatelja na tribinama (600), a svi koji su došli na drugi susret završne serije nisu požalili, imali su što vidjeti. Prije svega možda i najbolje ovosezonsko izdanje Murse-Osijek, koja je nakon pet poraza u međusobnim ogledima napokon pronašla pobjedničku formulu protiv aktualnog prvaka. Stigla je Mladost u slavonsku metropolu s impresivnim nizom od čak 29 pobjeda u domaćim natjecanjima, da je izborila 30., postojala bi velika mogućnost da ciklus završi bez poraza. Možda bi takav rasplet i bio da je neka druga momčad bila u finalu s druge strane mreže. Imali su Osječani u bar dva navrata prigodu prekinuti seriju mladostaša, ti porazi u pet setova nisu bili ugodni, ali očito je da se nešto i naučilo. Momčad Zvonimira Bogdanovića ovaj je put ostala čvrsta do kraja, kada je došla u situaciju zatvoriti utakmicu, nije propuštala prilike, nego ih je realizirala brzo, učinkovito i autoritativno.



Nije domaćina pokolebao ni izgubljeni prvi set i nešto lošiji ulazak u utakmicu. No već u uvodnoj dionici bilo je primjetno da se “narančasti” dižu iz poena u poen i da favorit neće imati lagan posao. Za razliku od prve utakmice (u Zagrebu domaćin slavio 3:1), Bogdanović je napravio dobar taktički potez. Neigranje standardnog libera Tine Busaka Vidakovića bio je očiti hendikep, koji se pokušavao prikriti stavljanjem mladih i neiskusnih igrača (Dugandžić, Bečeheli) na tu poziciju. Nju je sada zauzeo standardni primač Ivan Đirlić, a na njegovu mjestu u postavi zaigrao je Michal Marszalek. Poljak je opravdao povjerenje, a momčad je dobila na sigurnosti i prijmu, što je protiv protivnika ovakvog kalibra jedan od preduvjeta za pariranje.



- Ima Đirlić problema s ozljedama, muče ga leđa i zglob. Nije baš da može skakati i pucati, ali prijam mu isto ide u opis posla, koji je odradio odlično, kao i cijela momčad. Ovo je sada pravo finale, serija je izjednačena, idemo hrabro do kraja, pa što bude - kaže Zvonimir Bogdanović, koji je već u dijelu prvog susreta dobio naznaku da bi momčad mogla biti još bolja na svom terenu.



Na njemu su mursaši bili pravi ratnici, borili su se za svaki poen, ništa Mladost nije moga i smjela zaraditi besplatno. Prijelomna situacija dogodila se sredinom drugog seta pri rezultatu 11:12. Nakon izjednačenja na servis je došao Danilo Vuković, koji je uništio gostujući prijam. Serija od sedam poena dala je dodatni impuls. Uz Vukovića, koji je na kraju osvojio 23 poena, razmahali su se i ostali. Ponovo je glavnu podršku dao Ante Giljanović, na mreži su nepremostiva brana bili Paul Viloria i Sten Perillus, a igrom je na pravi način dirigirao Gabrijel Ivančić. Gosti su ušli u mlin iz kojeg nije bilo prostora za bijeg. Završilo je sve kao i finalna premijera, u četiri seta, a serija se u četvrtak nastavlja u Zagrebu.

N. Benčina
MURSA-OS.       3

MLADOST       1

Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 600. Suci: Tota i Stipaničev Matečić

MURSA-OSIJEK: Ivančić 3, Vuković 23, Giljanović 18, Marszalek 12, Viloria 7, Perillus 7, Đirlić (L), Dugandžić, Šunjo, Škugor, Šoš, T. Busak Vidaković, Verasto, Bečeheli (L)

MLADOST: Goč 1, Cvancinger 17, Smolej¸14, Repek 13, Gajić 4, Jakopec 3, Pervan (L), Milić 2, Ivić 2, Vlašić 1, Ecker, M. Busak Vidaković (L), Stanković

REZULTAT PO SETOVIMA: 22:25, 25:17, 25:22, 25:19

Možda ste propustili...

FINALE JUNIORSKOG KUPA HRVATSKE

Bijelo-plavi do trofeja nakon drame

BOJAN BODRAŽIĆ, PREDSJEDNIK ŽNK OSIJEK

Želimo uvijek biti korak ispred drugih

Najčitanije iz rubrike