Mozaik
VELIKI USPJEH HRVATSKOG PREDSTAVNIKA

Fanovi Eurosonga odlučili: “Rim tim tagi dim” najbolja
Objavljeno 30. travnja, 2024.
Glasali su predstavnici 41 kluba ljubitelja Eurosonga, njih 5760 iz cijele Europe
Do početka Eurosonga u Švedskoj ostalo je samo tjedan dana. Posljednjih tjedana provodila su se internetska glasovanja unutar eurovizijske zajednice nastojeći predvidjeti mogućeg pobjednika 11. svibnja. Među važnijima treba spomenuti OGAE poll i Eurojury koji su prethodnih godina često predviđali buduće pobjednike.

OGAE International Network eurovizijska je zajednica koja se sastoji od 41 međunarodnog OGAE kluba. Nakon što se objave sve predstavničke pjesme, članovi kluba glasaju za top 10 najboljih pjesama. Ove godine u glasovanju je sudjelovalo čak 5760 osoba diljem Europe. Najveći broj glasova i pobjedu uvjerljivo je osvojio ovogodišnji hrvatski predstavnik na Euroviziji, Baby Lasagna s 356 bodova i 18 bodova prednosti ispred drugoplasirane Italije.

Baby Lasagna je čak 15 puta dobio maksimalnih 12 bodova, a drugoplasirana Angelina Mango devet je puta dobila maksimalni broj bodova. Ovo je prva velika pobjeda Hrvatske na OGAE Poll i veliko priznanje za našeg predstavnika od međunarodne fan zajednice. Time je Baby Lasagna naslijedio prošlogodišnju OGAE dobitnicu i ujedno eurovizijsku pobjednicu Loreen.

Veliki uspjeh postignut je i na Eurojury glasovanju u kojem sudjeluju međunarodni glazbenici diljem Europe. Od hrvatskih glazbenika u glasovanju su sudjelovali Ana Kabalin, Andrea Šušnjara, Barbara Munjas, Boris Štok, Elis Lovrić, Maja Grgić, Martha May, Mia Dimšić i Nika Turković. Sukladno glasovima struke, Baby Lasagna je osvojio 6. mjesto, a pobjedu je odnijela Francuska. Međutim, s obzirom na to da je naš predstavnik uvjerljivo pobijedio u online glasovanju u kojem su ponovno sudjelovali fanovi, Baby Lasagna je ostvario 4. mjesto u ukupnom poretku s 342 boda, a ukupnu pobjedu odnijela je Italija s 472 boda.

Ovo je doista veliko priznanje za Hrvatsku, kao i za našeg predstavnika, te se čvrsto nadamo da će 11. svibnja ostvariti što bolji rezultat.

Tanja Kvorka
PRVI NASTUP NAKON EUROSONGA BIT ĆE MU NA SEA STARU
 
 
Eurovizijska superzvijezda Baby Lasagna obožavatelje je oduševila svojim merchom. Nakon što su u rekordnom roku rasprodane majice s ilustracijama njegovih mačaka Stipe, Gertrude i Branke, u prodaju su stigle čarape, zajedno sa slikovnicom, o kojoj smo pisali. Hrvatski je predstavnik svojom pjesmom i nastupom zaludio publiku diljem svijeta. Osim što već dugo drži visoko drugo mjesto na eurovizijskim kladionicama, obara i rekorde slušanosti na streaming servisima. Pjesmaima više od tri milijuna pregleda na YouTubeu te više od četiri milijuna streamova na Spotifyju, a Lasagna svakim nastupom i probom osvaja sve više navijača i fanova. Svoj će prvi ekskluzivni nastup nakon Eurosonga Baby Lasagna održati upravo na spektakularnoj pozornici Sea Star Festivala u Umagu. Podsjetimo, šesto će se izdanje Exitova Sea Star Festivala održati od 23. do 26. svibnja 2024. godine.

Možda ste propustili...

POZNATO JE DA GA REŽIRA SIMON CURTIS I TKO GLUMI

Stiže drugi film “Downton Abbey”

OKUPILI SE BROJNI TAMBURAŠI I FOLKLORAŠI

Trodnevna manifestacija u Kaptolu “Tambura za dušu”

Najčitanije iz rubrike