Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante
Objavljeno 19. travnja, 2024.
Nakon dvije uzastopne domaće pobjede jasno da je došlo do porasta raspoloženja i optimizma u redovima ženskog rukometnog prvoligaša s Drave. Osijek je rezultatski plus ostvario protiv direktnih suparnica u borbi za ostanak, stoga je izvučena i dvostruka dobit iz tih ogleda. Kako su ih odradile igračice na parketu, zadovoljan je i trener Zdenko Kordi, koji je dobio dobru reakciju ekipe kada je igrala pod pritiskom.

- Imali smo niz teških utakmica, uzastopnih gostovanja, nizali su se i porazi, ali čekali smo povratak na Zrinjevac i dvoboje s ekipama koje s nama dijele sudbinu u donjem dijelu poretka. Prvo smo uspješno apsolvirali Sesvete, a prije tjedan dana smo bili nadahnuti i raspoloženi protiv Zameta, koji je bio veliki dužnik iz prvog dijela sezone. U Rijeci smo poraženi 15 razlike, a sada smo zamalo na Zrinjevcu uzvratili istom mjerom. Bila je važna samo pobjeda, a zamalo smo dostigli i veliki minus. Pristup i nastup doista su bili dobri, što je svakako ohrabrenje za dalje - kaže Kordi.

Tek drugi put Osječanke su vezale dvije prvenstvene pobjede ove sezone (imaju ih inače ukupno sedam trenutno). Domaći teren kvalitetno je iskorišten, a nakon toga su preko tjedna bile slobodne u redovnom kolu, u ovom nadolazećem preko vikenda će ponovo istrčati na Zrinjevcu. No realnost je da će uspješna miniserija u subotu navečer biti prekinuta, jer od 18 sati, u sklopu 23. kola, s druge strane parketa bit će aktualni lider i sastav koji ovoga trenutka u domaćim okvirima nema ravnopravnu konkurenciju. Podravka Vegeta je to potvrdila u dosada 21 odigranom dvoboju, sve je riješila u svoju korist, odavno je jasno da će naslov završiti ponovo u Koprivnici.

- Stiže nam sastav koji je većinom sastavljen od hrvatskih reprezentativki. Vjerujem da je i to dobra pozivnica za gledatelje, koji neće svjedočiti nekoj senzaciji, ali će vidjeti maksimalan trud domaćina protiv sastava koji ne gubi utakmice u prvoligaškoj konkurenciji. Naravno da smo svjesni odnosa snaga, ali to nas ne smije sputavati u želji da se predstavimo u dobrom svjetlu i da pariramo koliko možemo ovoga trenutka. Bez obzira na snagu protivnica, vjerujem da možemo u igri iskušati neke varijante, koje bi nam trebale koristiti u nastavku sezone - priželjkuje trener Osijeka, kojem je ovo i najlakša utakmica za igranje. Sve je jasno i prije početka, ali rukometašice s Drave trebaju iskoristiti ovaj dvoboj na pravi način, da vide gdje su u odnosu prema najboljem hrvatskom sastavu. U ostalim susretima 23. kola sastaju se: Dugo Selo ‘55 – Lokomotiva, Zrinski – Bjelovar, Dalmatinka – Koka i Sesvete – Split 2010. Već je registrirano ŽARK Split – Rudar 0:10.

N. Benčina
NA TRIBINAMA I SPORTSKI PRIJATELJI IZ VITEZA
Trebao bi dolazak najtrofejnijeg hrvatskog ženskog rukometnog kluba privući na tribine i nešto veću brojku od one koja se standardno okuplja na susretima koje ŽRK Osijek igra na Zrinjevcu. Domaće će protiv Koprivničanki ipak imati i dodatnu podršku, a riječ je o sportskim prijateljima iz Rukometne akademije Vitez, s kojim hrvatski prvoligaš surađuje kroz EU projekte, te humanitarne utakmice. Jedna takva organizirana je i uoči početka sezone, kada su Osječanke igrale protiv Gruda, a u budućnosti će ih sigurno biti još.

Možda ste propustili...

MACCABI I BARCELONA POVELI S 2-1

Uzbudljive završnice Eurolige košarkaša

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

DALIĆU, JESI LI GLEDAO OVU PREDSTAVU EL TORA?

Ramon Mierez - Bik koji vuče Osječane prema Europi

Najčitanije iz rubrike