Crna kronika
OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP
Objavljeno 19. travnja, 2024.

Vezani članci

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Policija je obavila očevid na raskrižju cesta D2 i D34, na izlasku iz Josipovca u smjeru Bizovca, gdje se u četvrtak oko 12 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 76-godišnji vozač osobnog automobila. Očevidom na mjestu prometne nesreće, koji su obavili prometni policajci Policijske postaje Belišće, utvrđeno je da je do nje došlo kada se 76-godišnji vozač osobnog automobila nije zaustavio ispred prometnog znaka obavezno zaustavljanje - STOP, te je ušao u raskrižje skrećući ulijevo, a da pritom nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska. Pri tome je u njegov osobni automobil udario drugi, kojim je upravljala 61-godišnjakinja. U sudaru je 61-godišnja vozačica zadobila lakše ozljede.

Kako smo doznali, 76-godišnjak se automobilom kretao pristupnom cestom (D34) iz smjera Petrijevaca prema cesti D2 koja se nakon silaska sa nadvožnjaka obilaznice 106. brigade ZNG RH pruža u smjeru Bizovca. Na raskrižju je počeo skretati ulijevo, u smjeru nadvožnjaka, i u tom trenutku je došlo do naleta automobila kojim je upravljala 61-godišnjakinja, koja je imala prednost prolaska. Nakon obavljenog očevida uništena vozila su odvezena, a cestu su od razbijenih dijelova te izljevenih tekućina i motora očistili, odnosno isprali djelatnici cestarske službe.

Zbog povećanog prometa na ovom raskrižju policija upozorava sve sudionike da budu oprezni pri skretanju ulijevo. S.Lacić
Najčitanije iz rubrike