16.3.2024., 00:00
ŽRK OSIJEK
U Pločama priželjkuju iznenađenje

Nakon tri tjedna opet će u akciji biti rukometašice Osijeka. Posljednji put su prvoligaški dvoboj igrale 24. veljače, a prošlog vikenda su ipak obogatile bodovni saldo. No pobjeda protiv ŽARK-a Split izborena je bez borbe. Osječanke su u ne baš ugodnom položaju na tablici (12. mjesto, pretposljednje), stoga bi bilo poželjno da se krene uzlaznom putanjom. Taj zadatak će sa svojim igračicama nastojati ostvariti Zdenko Kordi, koji je nakon ostavke Tomislava Rešickog preuzeo brigu u ekipi, koju u sklopu 19. kola večeras (subota, 19 sati) čeka gostovanje u Pločama. Dalmatinka je trenutno šesta u poretku s 19 bodova, devet više od svojih gošći, koje su u nekim prijašnjim susretima baš protiv onih iz gornjeg doma pokazivale i dobre partije, za koje ipak nisu i nagrađene - bodovima.

- U tim nam je utakmicama nedostajao kontinuitet. Tri četvrtine držimo priključak, čak i vodimo, ali u završnicama padamo i ostajemo bez ičega. Sigurno je to donijelo i dozu opterećenja kod igračica, koje su vidjele da se mogu nositi sa svima, ali za pozitivan ishod ipak moramo pronaći konstantu. Imali smo sada tri tjedna mira pripremiti se za nastavak sezone. Ima u rasporedu dosta rupa, nakon dvije utakmice ponovo je jedna dvotjedna stanka, koju ćemo nastojati dočekati s više bodova na kontu - kaže Kordi, koji se ne odriče unaprijed i ovih subotnjih, bez obzira na kvalitetu domaćina.

- Dalmatinka je kvalitetna ekipa, tako je i vođena, ima iskustva, a iza sebe ima i pozitivan niz od pet pobjeda. Dobili su Bjelovar i Zrinski u gostima, a to su dvije ekipe ispred njih trenutno u poretku. Jasno da su favoriti, ali ne idemo u Ploče bez ambicija, već sa željom da se pokažemo u dobrom izdanju, najavljuje Kordi gostovanje ŽRK-a Osijek, koji je inače slavio protiv istog protivnika na svom Zrinjevcu prošle godine. Tada je bilo 29:28, a sjajnu utakmicu odigrala je Petra Frančić, koja je zabila 13 pogodaka. Vidjet ćemo kako će biti u subotu u sklopu 19. kola, u kojem se još igraju susreti: Sesvete – Zamet, Dugo Selo ‘55 – Split 2010, Lokomotiva – Koka i Bjelovar – Rudar. Odgođen je Zrinski – Podravka Vegeta.

N. Benčina