eurovision.tv
3.5.2024., 00:00
UŽIVO IZ MALMÖ ARENE U ŠVEDSKOJ 7. SVIBNJA OD 21 SAT NA HTV1
Izravan prijenos prve polufinalne večeri 68. Eurosonga
Naš predstavnik Baby Lasagna nastupa sedmi od petnaest izvođača, a deset najboljih prema glasovima publike ide u finale

Najveće svjetsko televizijsko glazbeno natjecanje - izbor za pjesmu Eurovizije ove godine održava se u Malmö Areni u Švedskoj 7., 9. i 11. svibnja. U utorak, 7. svibnja, na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) i multimedijskoj usluzi HRTi od 21 sat ne propustite izravan prijenos prve polufinalne večeri 68. izdanja izbora za najbolju pjesmu Eurovizije 2024, a tada će nastupiti i hrvatski predstavnik Baby Lasagna.Zahvaljujući pobjedi Loreen s pjesmom "Tattoo" u Liverpoolu 2023., švedska televizijska kuća SVT, zajedno s Europskom radiodifuzijskom unijom (EBU), organizator je ovogodišnjeg natjecanja. Eurosong se sedmi put vraća u Švedsku. Malmö je treći put domaćin Eurosonga, nakon natjecanja 1992. i 2013., a ostala su natjecanja bila u Stockholmu 1975., 2000. i 2016., te u Göteborgu 1985.

Tijekom dvije polufinalne večeri, 7. i 9. svibnja, te finalne večeri 11. svibnja 68. Eurosong vodit će holivudska zvijezda Malin Åkerman i popularna švedska televizijska voditeljica, komičarka i eurovizijska veteranka Petra Mede. Službeni slogan ovogodišnjeg Eurosonga "United by Music" ("Ujedinjeni glazbom") ostat će dio globalne brend-strategije budućih natjecanja. Tom sloganu pridružen je i onaj iz 2013. "We Are One" ("Zajedno smo jedno"), kada se natjecanje posljednji put održalo u Malmöu.

Ovogodišnji Eurosong donosi i dvije promjene. Izravni finalisti Big 5 (Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo) i domaćini Šveđani nastupit će osim u finalu i u polufinalnim večerima. Druga promjena odnosi se na produžetak vremena glasanja, točnije, glasanje u finalu bit će otvoreno netom prije izvedbe prvog finalista. U finalu 11. svibnja za naslov pjesme Eurovizije 2024. natječe se 26 zemalja.

Naš predstavnik Baby Lasagna s pjesmom “Rim Tim Tagi Dim” nastupa sedmi od petnaest izvođača, a deset najboljih prema glasovima publike ide u finale natjecanja za pjesmu Eurovizije 2024. Komentator prijenosa 68. izdanja izbora za pjesmu Eurovizije je Duško Ćurlić. Urednica prijenosa je Snježana Nožinić, producent prijenosa Damir Hanžek, producent projekta Denis Škorput, a urednik projekta Tomislav Štengl. D. Miklić{embed_infobox_gray}259242{/embed_infobox_gray}