Osijek
SUDJELOVANJE JE BESPLATNO

Utrka Find me 2023 u nedjelju - pridružite se!
Objavljeno 29. rujna, 2023.
Ako nemate ideju kako provesti prvu listopadsku nedjelju, dobar razlog dat će vam Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka. Naime, 1. listopada na lijevoj obali Drave s početkom u 10:30 ta organizacija organizira utrku Find me 2023 s ciljem podizanja svijesti o prevenciji nestanka djece.

Uz podršku organizacije Missing Children Europe okupit će velike i male Osječane i Osječanke da im se trčanjem, hodanjem ili joggingom pridruže na trasi Skate park - ZOO - Skate park, bez obzira na kondiciju, dob ili prethodno iskustvo trčanja, te zajedno svakim korakom prikupe 1535 kilometara na zadanoj trasi. Sudjelovanje je besplatno!

- Sa svim sudionicima želimo prikupiti 1535 kilometara, simbolizirajući broj nestale djece u Hrvatskoj 2022. godine. To su djeca koja su se udaljila od svojih obiteljskih domova ili pobjegla iz ustanova. Svaki je naš korak naprijed korak prema njihovoj sigurnosti i povratku kući - objašnjavaju iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, koji naglašava da utrka nije natjecateljskog karaktera, nema prvog mjesta ni pehara.

Djelujući kao Nacionalni pozivni centar za nestalu djecu preko harmoniziranog broja 116 000, Centar pruža podršku djeci, roditeljima i skrbnicima u situacijama kada dijete nestane, pobjegne od kuće ili iz institucije, kada drugi roditelj odvede dijete u stranu zemlju, kada je dijete u migraciji bez zakonskog zastupnika ili je žrtva trgovine ljudima. Stručnjaci Centra za nestalu i zlostavljanu djecu u takvim situacijama preko navedene linije pružaju podršku i korisne informacije kako bi se dijete pronašlo i vratilo na sigurno.

Da je utrka odjeknula iznad svih očekivanja, potvrđuje i više od 500 prijavljenih sudionika.

- Želimo zahvaliti svima koji će nam se pridružiti u nedjelju na lijevoj obali Drave u skupljanju 1535 kilometara za nestalu djecu - kažu organizatori, koji za prvih 300 sudionika koji stignu na cilj pripremaju i poklone iznenađenja. N.R.
Možda ste propustili...

PREDSJEDNICA OSJEČKO-BARANJSKOG SDP-A

Nasilje ima razoran utjecaj na društvo

IZLOŽBA KOJU SE TREBA POSJETITI I DOŽIVJETI

Renoir magnet za osječku ofenzivu na Budimpeštu

SJEDNICE VIJEĆA I SKUPŠTINE

O lokalnim proračunima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JELENA KOVAČEVIĆ & DOMAGOJ SUŠAC - UMJETNICI / PROFESORI / PARTNERI

Kad si umjetnik, onda si
to 24 sata. Mi nikad ne
dođemo kući s posla

2

SPOMEN NA 16 UBIJENIH BRANITELJA

Bitka na Rosinjači obranila je Osijek

3

ZAVRŠNI SAJAM ANTIKVITETA U 2023.

O Dimitriju Popoviću,
kobasicama i sapunu