Mozaik
EMA HEMING WILLIS, SUPRUGA BRUCEA WILLISA

Teško je znati je li svjestan svojeg stanja
Objavljeno 27. rujna, 2023.
Supruga Brucea Willisa, Emma Heming Willis, rekla je, govoreći o zdravstvenom stanju popularnog američkog glumca, da je "teško znati" je li on potpuno svjestan svojeg stanja - frontotemporalne demencije (FTD). Njegova kći Rumer Willis objavila je na Instagramu početkom godine da je 68-godišnjem glumcu, poznatom po ulogama u filmovima "Umri muški" i "Šesto čulo", dijagnosticirana ova bolest. FTD je krovni izraz za skupinu demencija koja uglavnom pogađa frontalne i temporalne režnjeve mozga, koji obuhvaćaju osobnost, ponašanje, jezik i govor, navodi udruga Dementia UK.

Govoreći o stanju svojeg supruga za NBC-jev program Today u SAD-u, Emma je rekla: "Demencija je teška. Teška je za osobu kojoj je dijagnosticirana, teška je za obitelj, jednako tako za Brucea, ali i za mene i naše djevojke i kad kažu da je to obiteljska bolest, a to doista i jest." Razgovarajući o tome kako je bilo pomiriti se s njegovom dijagnozom, rekla je: "Mislim da je bio blagoslov i prokletstvo konačno shvatiti što se događa, tako da mogu prihvatiti ono što jest. To ne čini situaciju ništa manje bolnom, ali... to što znaš što se događa Bruceu ipak malo olakšava", dodala je. Upitana zna li njezin suprug što se događa i je li svjestan svojeg stanja, odgovorila je: "Teško je to znati."

U ožujku 2022. Rumer Willis je na Instagramu objavila da je njezinu ocu dijagnosticirana afazija, poremećaj koji utječe na sposobnost govora. Potom je 2023. preciznije objasnila da je dobio "specifičniju" dijagnozu FTD. U objavi o afaziji iz 2022. Rumer je također otkrila da njezin otac "napušta karijeru, koja mu je toliko značila". H
Možda ste propustili...

SLOVENSKI BEND NASTUPA U ČAK 13 ZEMALJA, A KONCERT ĆE ODRŽATI I U O2

Joker Out kreću na veliku europsku turneju, kojom će obuhvatiti 21 grad

PROŠLO JE 30 GODINA OD PRVOG IZBORA

Miss Hrvatske je Tomislava Dukić iz Tomislavgrada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

10. MEĐUNARODNI STUDENTSKI FILMSKI FESTIVAL (STIFF)

Nagradu publike dobio Osječanin David Gašo za film "Niska trava"

2

STIŽE SLAVNI ŠKOTSKI BEND

Simple Minds u pulskoj Areni nastupa 3. srpnja

3

TURISTIČKA ZAJEDNICA ZAGREBA PRIREDILA BOGAT PROGRAM

Advent u Zagrebu donosi više od stotinu koncerata te tematske izložbe i predstave