Ekonomija
RASPRODANA DVODNEVNA OSJEČKA KONFERENCIJA FINANCIJSKE PISMENOSTI TONIJA MILUNA

Građani i poduzetnici učili o tajnama investiranja, gdje i kako rasporediti novac, kako jeftinije kupovati i štedjeti...
Objavljeno 26. rujna, 2023.
- Iduća je Rijeka, tako da pozivam sve na Kvarneru i u okolici da nam se pridruže ovoga vikenda - kazao je Toni Milun
Nakon Zagreba i Splita Konferencija financijske pismenosti Toni Milun 2.0 održana je proteklog vikenda i u Osijeku. Osječka konferencija održana je u Cinestaru Osijek pod pokroviteljstvom Ministarstva financija. Teme financijske održivosti, pametnog investiranja i upravljanja novcem zainteresirale su slavonsku publiku na prvom danu, koji je bio posvećen poslovnim financijama, a subotnja je konferencija o osobnim financijama bila rasprodana tri dana unaprijed.

- Stvarno sam ugodno iznenađen, prvi dan gotovo popunjen, drugi dan, osobne financije, rasprodan, tako da je ovo dokaz da se u Slavoniji itekako može organizirati konferencija i da postoji interes. Velik naglasak osječke konferencije stavili smo na investiranje, a svi mladi i oni koji žele ulagati imali su priliku saznati osnove kako bi već danas mogli određeni iznos uložiti za svoju budućnost. Iduća je Rijeka, tako da pozivam sve na Kvarneru i u okolici da nam se pridruže ovoga vikenda - kazao je Toni Milun.


Prvi dan konferencije bio je namijenjen obrtnicima i poduzetnicima koji su na zanimljivom predavanju Veronike Galić mogli saznati kojih je to deset najskupljih računovodstvenih pogrešaka, a Milan Peterka i Tihana Marković iz Centra za poduzetništvo Osijek objasnili su kojim se financijskim instrumentima koristiti za financiranje projekata. Odgovor na aktualno pitanje današnjice - kako pomoći svojim radnicima u ostvarenju bolje mirovine, prisutni su mogli saznati na interaktivnoj radionici pod vodstvom Tamare Vrhovec Sekáč.


Rasprodana subotnja konferencija o osobnim financijama, za koju se tražila ulaznica više, oduševila je okupljene, a teme obračunavanja troškova po karticama, potrošačkih prava i obveza banaka te povećanje osobne kreditne sposobnosti potaknule su velik interes i otvorile mnoga druga pitanja.

Tajne uvoda u investiranje otkrila je Sandra Ferenčak, poznata financijska blogerica i stručnjakinja u korporativnim financijama, koja se osvrnula na same početke procesa investiranja, odnosno gdje i kako rasporediti novac. Kako uz Google jeftinije kupovati i štedjeti, objasnio je Miloš Dimić, stručnjak za performance marketing, te se osvrnuo na Google i načine na koje od nas prikuplja podatke. Zanimljivo predavanje održala je i Yetunde Kristina Škorić o povećanju kreditne sposobnosti i dobivanju povoljnijeg kredita.


- Ovo je odlična prilika za sve naše građane da osvijeste kako u banci postići bolje uvjete, bolje kamatne stope, kako bi odabrali pravi oblik kredita i uštedjeli desetke tisuća eura. Publika je danas bila divna, dvorana puna i drago mi je da kod ljudi postoji velik interes za ovu jako važnu temu - kazala je mlada magistrica ekonomije. Za sve posjetitelje Julius Meinl osigurao je kavu u pauzama, Mlinar je pripremio posebne pakete za ručak, a za ledeno osvježenje pobrinula se voda Leda. Organizator konferencije je agencija Meritum, koja vodi projekte Tonija Miluna i Vrh komunikacije iz Splita.Z.R.
Možda ste propustili...

PROBLEMI S INFRASTRUKTUROM

Južnoafrički izvoz agruma stagnirao

VIŠE JE RADOVA ODRAĐENO NA ZGRADAMA

Rast obujma građevinskih radova za 5,3 posto

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SPORAZUM O STRUČNOJ SURADNJI

EFOS i Žito grupa potvrdili dugogodišnje partnerstvo

2

HRANA POSTAJE VREDNIJA OD ZLATA - KOLIKO JE ISPLATIVO ULAGANJE U KUPNJU PIG NFT-A?

Problemi s pojavom ASK-a drastično će promijeniti hrvatsko svinjogojstvo

3

SPRIJEČITI POSLOVANJE U SIVOJ ZONI

Potreban bolji nadzor u djelatnosti deratizacije